Předprodej byl ukončen

Bitva v Ardenách
VÝSTAVA / ZÁBAVNÍ PARK / Děti

Bitva v Ardenách

sobota 19.9.2020 od 11:00
Biskupský dvůr (Moravské zemské muzeum), Brno

O akci

Dovolujeme si vám nabídnout jedinečnou-a v České republice ojedinělou podívanou.

Příběh, který obsahově čerpá z událostí druhé světové války na západní frontě v letech 1944 - 1945, příběh Bitvy v Ardenách, příběh bitvy o město Bastogne.

Děj mapuje a věrně napodobuje střety mezi americkými a německými vojsky s cílem připomenutí si historických událostí druhé světové války k letošnímu 75. letému výročí jejího konce.

Vše vám přiblížíme prostřednictvím dálkově řízených obřích maket - bojových vozidel a tanků v měřítku 1:6. Tanky, větší jak jeden metr a o váze 100 kilogramů které se prohánějí v dekoracích měst a za přítomnosti 150 - 200 figur vojáků obou armád.

Ukázka probíhá za doprovodu optických a zvukových pyrotechnických efektů. To vše je doprovázeno hudebním doprovodem a mluveným komentářem.

Mimo jiné v rámci programu si můžete poslechnout americký vojenský hudební quintet Dixie Pipes.

Akce se koná dne 19.9. 2020 v prostorách Biskupského dvora Moravského zemského muzea na Zelném náměstí v Brně. Areál bude otevřen v 11 00 hodin, kde se budete moci občerstvit a prohlédnout si makety bojové techniky. Před začátkem tankové bitvy, která začíná ve 14 00 jsme pro vaše děti připravili soutěž o tématické ceny.

 

Otevření areálu 11:00

Start bitvy 14:00