Předprodej byl ukončen

Kangelo Club Podcast Vladimíra Váchala - Abcházie
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj / Sport / Stand-up / Talk show

Kangelo Club Podcast Vladimíra Váchala - Abcházie

úterý 14.7.2020 od 20:00
Kavárna dobrodruha, Praha

O akci

Abcházie je malá zemička o velikosti Moravy, vklíněná mezi Černé moře, Gruzii a Rusko. Po rozpadu SSSR se pokusila osamostatnit a to se moc nepovedlo - došlo ke krvavé občanské válce a děsivé genocidě, do které se přimíchali Rusové, Čečenci a islamisté. Nakonec se Abchazové za podpory Ruska se sice dočkali samostatnosti, ale i mezinárodní izolace. Žádný turismus, žádné půjčky od MMF, žádná mezinárodní pomoc. Jen ruiny, rozpad ekonomiky i národního vědomí. Urbex kam se podíváš - továrny, hotelové komplexy na pláži, rozpadající se města, to vše v subtropickém přírodním ráji. Urbex tropicana s prvky temné turistiky.
 

Martin je původním povoláním herní designér, a to jak počítačových, mobilních a únikových her, tak larpů. Tento obor nejenže učí na vysoké škole, ale také vytváří vyukové programy herního designu. Kromě toho moderuje festivaly, například postapokalyptický Junktown, hudební Antivirus nebo sci-fi filmový Futuregate. Miluje postapokalypsu, má o ní i podcast a právě proto jsem si ho do dnešního podcastu pozval - byl totiž v Abcházii, zemi, o které většina lidí ani netuší, že existuje. Zemi, která se už třicet let nemůže vzpamatovat z ničivé občanské války a mezinárodní izolace.

Více informací

Moderátor:

Vladimír Váchal
 

Host:
Martin Vaňo

 

Kangelo Club - cestovatelský klub (registrace zdarma, sleva 20 Kč)

https://Kangelo.Club

Další akce pořadatele

Tři roky v Saúdské Arábii (Lukáš Synek) - 8.11.2020 od 18:00, Kavárna dobrodruha, Praha