Předprodej byl ukončen

Degustace japonských čajů
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Gastro

Degustace japonských čajů

úterý 22.9.2020 od 16:00
Oriental Lounge, Ostrava

O akci

Přijďte okoštovat, degustovat, popít a užít si celkem sedm delikátních japonských čajů! Postupně se propijeme od čajů pro každodenní popíjení a v příjemné cenové kategorii po čaje skutečně delikátní a s bohatou chutí a vůní.

Jaké čaje budeme degustovat?

  • Japan Bancha - se překládá jako „obyčejný čaj“ a představuje nižší stupeň čaje Sencha, který je ideální pro pravidelné pití během celého dne. 
  • Japan Genmaicha - v překladu znamená „rýžový čaj“. Při výrobě se používá převážně čaje Bancha. Bývá však použito i čaje Sencha nebo dokonce Matcha (čaj poté zván jako Genmaicha-Matcha-Iri).
  • Kukicha Karigane - japosnký čaj s vysokým podílem řapíků. Varianta Karigane se vyznačuje lahodnější chutí bez svíravosti, která je typická např. pro čaje typu Sencha.
  • Mecha Tamame - čaj vyrobený z pupenů čajovníku, které jsou odděleny během zpracování Gyokura a vysoce kvalitní Senchy.
  • Sencha Fukamushi Superior - se řadí mezi hluboce napařované čaje. V nálevu se to projevuje potlačením svíravých tónů a vyšší sladkostí.
  • Gyokuro Superior - vysoce kvalitní japonský zastiňovaný čaj. Nálev má sytě zelenou barvu a chuťově je plný, vyznačující se sladkostí a umami chutí.
  • Matcha Latté - klasický japonský práškový čaj matcha v podání s mlékem vytváří velmi lahodný nápoj.

Co se dozvíte?

  • podrobněji představíme každý z čajů
  • v čem se od sebe jednotlivé čaje liší
  • jak je to s kofeinem a antioxidanty v čajích a co ovlivňuje jejich množství
  • matcha - co je třeba sledovat při nákupu a jaký je rozdíl mezi ceremoniální a kuchyňskou matchou
  • jak na přípravu japonských čajů
  • základní informace o japonském čajovém nádobí

A pokud vám kterýkoliv představený čaj zachutná, všechny budou k dispozici ku zakoupení.

Těšíme se na vás!

Degustací vás provedou Jonáš Vrchovský, který se v čajovém prostředí pohybuje od roku 1999, během té doby proškolil v přípravě čajů personál více než 15 čajoven a podnikl několik cest za čajem na Tchaj-wan a do čínského Yunnanu, a Petr Vrbata, který od roku 2013 vytváří jediný český magazín zaměřený na čaj a čajovou kulturu, je členem České barmanské asociace a její čajové sekce Czech Teatenders a za čajem se vydal na čajové zahrady v Gruzii a ve Švýcarsku.

 

Čajovna Oriental Lounge

Telefon: +420 777 788 872

E-mail: lounge@oriental.cz

Webové stránky: www.oriental-lounge.cz

Facebook: www.facebook.com/Orientalounge