Akce byla zrušena

Vietnam - V deltě Mekongu na rybářské loďce
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Vietnam - V deltě Mekongu na rybářské loďce

čtvrtek 22.10.2020 od 18:30
Oriental Lounge, Ostrava

O akci

Na prahu důchodového věku si Zdeněk zamiloval Vietnam, kde tráví posledních 10 let měsíce ročně. Cestuje na motorce, vlakem, na kole, se stanem, spí u lidí doma, ...

Vietnam - V deltě řeky Mekong na rybářské loďce

V minulém roce s kamarády sehnal rybářskou loďku a plavili se 350 km malými neprozkoumanými kanály delty Mekongu. Kde se setkali se spoustou nástrah včetně přílivů, odlivů, bahna, neprůchodných kanálů zarostlých vodními rostlinami.

Vietnam je stále neprobádanou zemí, pokud se vyhnete turistickým místům. V polovině 19 století začali francouzští kolonisté rekultivovat deltu stavbou tisíců kanálů spojující ramena delty Mekongu. Tím se stala zásobárnou rýže pro celý Vietnam. V deltě vznikl velice rušný a zajímavý život plný lodí, plovoucích trhů, fauny, flory.  V deltě je i spousta rezervací s ptáky, krokodýly,  .. Tuto plavbu umožnila až doba GPS a Google map, protože nelze využít znalostí místních. Mapy neznají, nevydají se na místa, kde nikdy nebyli. Plavba byla zajímavá i tím, kdy Češi se stali naopak průvodci Vietnamců. Na přednášce se dozvíte i o dalších zajímavých místech v deltě z jiných jeho cest.

Kontakt na přednášející

Web: www.vietnamista.cz/

Facebook: www.facebook.com/dovietnamu

Čajovna Oriental Lounge

Telefon: +420 777 788 872

E-mail: lounge@oriental.cz

Webové stránky: www.oriental-lounge.cz

Facebook: www.facebook.com/Orientalounge