Předprodej byl ukončen

Přiznání
DIVADLO / Představení

Přiznání

pátek 5.11.2021 od 19:30
Kultura Bělá - komorní sál, Bělá pod Bezdězem

O akci

Může být ústředním tématem divadelní hry něco tak přízemního, jako je vyplňování daňového přiznání? Základem hry je prostý, leč originální nápad: použít „daňové doklady“ jako klíč k vyprávění životního příběhu.

Ben Edwards vyplňuje poprvé daňové přiznání. Probírá se proto účtenkami, jež za celý rok nashromáždil. Každá z účtenek mu zároveň připomene určitou událost nebo situaci, kterou v uplynulém roce zažil. Z původně mechanické účetní operace, jakou je bilancování příjmů a výdajů, se tak rázem stává intimní a mnohdy bolestné bilancování osobních úspěchů i nezdarů.

Obsazení:
Ben Edwards – Jakub Pilař
Lisa, operátorka – Nikola Duchoslavová

Více informací

Ochotnický spolek ŽUMPA

Nápad na založení našeho spolku se zrodil v roce 2001 ve sborovně základní školy v Nučicích, a tak vznikl ochotnický soubor s poetickým názvem ŽUMPA (Žebravé UMělecké PAnoptikum). Členové spolku, kterými jsou převážně učitelé nučické a rudenské školy a jejich bývalí žáci, obnovili svou činností tradici amatérského divadla, jež byla v Nučicích živá až do 80. let minulého století. Za dobu naší existence jsme sehráli více než dvě stovky představení, které uvádíme nejen na naší domácí scéně, ale také na přehlídkách amatérského divadla po celé ČR. Od roku 2014 pořádáme nesoutěžní přehlídku ochotnického divadla Nučický Kahan. Letošní ročník proběhl 8. - 10. října v Lidovém domě v Nučicích. Více na www.divadlozumpa.cz a www.facebook.com/divadlozumpa