Akce byla zrušena

ONLINE: Kongo - extrémní Afrika - Tomáš Kubeš
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / Cestování / Outdoor / Film / Stand-up / Talk show

ONLINE: Kongo - extrémní Afrika - Tomáš Kubeš

pondělí 23.11.2020 od 20:00
Tomáš Kubeš live stream, Online

O akci

Film / komentovaný / VIP chat pro omezenou skupinu 50 diváků / 90 minut + chat

Extrémní expedice do extrémní země. Demokratického Konga se mnozí bojí, ale to co nabízí, je to nejlepší v Africe. Pro mnohé je peklem, ale pro jiné rájem. Výjimečná příroda, gorily, prales Ituri, pygmejové, měsíční plavba po řece Kongo, tajemní obyvatelé, návštěva školy, ale míst uprostřed občanské války. Taková Afrika jinde není.

Jedná se o dobrodružné příběhy z cest zpracované do podoby filmu složeného z fotografií, videa a hudby s živým komentářem.

MÍSTO KONÁNÍ:

  • odkaz na živé vysílání dostanete 30 min před začátkem promítání emailem
  • promítáme prostřednictvím Zoomu
  • připojte se raději dříve, vypněte si mikrofon a kameru, aby nebylo rušeno promítání 
  • návod jak se připojit obdržíte s kódem
  • jedná se o živé vysílání jako v kině, tedy bez možnosti stažení
  • dotazy je možné klást prostřednictvím "chatu", odpovědi budou na živo

Pořádá, promítá a přednáší Tomáš Kubeš.

Tomáš Kubeš (1972)

Fotograf, novinář a cestovatel. Fotografii se věnuje vášnivě již od dětství stejně jako cestování a poznávání odlišných kultur. Několik let prožil putováním po Africe poznáváním tohoto svého zamilovaného kontinentu. Procestoval také Asii stopem například během půlroční cesty z Vladivostoku do Prahy, nebo při dalších výpravách do Indie a Nepálu.

V současnosti fotografuje reportáže pro mnoho časopisů, navštívil více jak 120 zemí světa. Vedle reportážní fotografie se věnuje také portrétu, architektuře, reklamě a humanitární fotografii. Jeho snímky a články můžete najít v Česku v mnoha časopisech, například Koktejl, Lidé a Země, včetně zahraničních médií.

Mezi nejznámější cesty patří "Srdce Afriky" – hledání pygmejů ve Střední Africe, splutí řeky Kongo, putování s Karavanou velbloudů za solí do Danakhilské pouště v Etiopii, nebo výprava do Jižního Súdánu během probíhající občanské války, nahlédnutí do bývalého Somálska (Somalilandu), návštěva tajemného souostroví Bijágos, a také další cesty na pomezí Súdánu a Etiopie, kde se ocitl také v zajetí, odkud musel prchnout. Stranou zájmu nezůstala ani pustá Sibiř - Jakutsko, Burjatsko, a nezkrocená Tuva.

Kromě oblíbené Afriky dnes objevuje také poslední původní světy na ostrově Nová Guinea. Vše kolem nás se doslova před očima mění a mnohé tradiční obyvatele země pohlcuje moderní svět, proto dokumentuje to, co již dlouho existovat v původní podobě nebude.

Další informace najdete na www.tomaskubes.cz