Předprodej byl ukončen

Neobvyklá turistika - Afrika, Asie, Amerika, ...
ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Neobvyklá turistika - Afrika, Asie, Amerika, ...

úterý 10.11.2020 od 18:30
ONLINE z Café Práh, Brno

O akci

Turistika v neobvyklých přírodních prostředích – v tropickém deštném pralese (Amazonie, Yucatán, Luzon), v písečné i skalnaté poušti (Sahara, Arabská poušť, Sokotra) a na šestitisícových vrcholech (Andy, Ruwenzori)
aneb s velbloudem či v mačkách, po písku či v sračkách…


Všichni, kdo milujeme turistiku, často vyrážíme do lesů, pahorkatin i vysokých hor, protože nás za to příroda odmění. A všichni díky pracně získaným zkušenostem víceméně tušíme co nás čeká a na co se máme připravit.
My vám však nyní chceme představit velmi exotická a pro turistiku značně náročná přírodní prostředí. Proč?? Protože se dokáží za vynaloženou námahu odměnit přímo královsky!!
Zveme vás do vlhkých a dusných tropických pralesů, kde neuplatníte žádný z moderních textilních materiálů a s pohorkami prostě pohoříte. Dlouholeté trekařské zkušenosti jsou k ničemu a sebelepší orientační smysl vám také nepomůže.
Na poušti se nikde neumyjete, vodu si prostě musíte pošetřit na pití. Jemný písek pronikne do jakéhokoliv oblečení a výkyvy teplot mezi dnem a nocí a neustálý suchý vítr nesmiřitelně prověří vaši psychiku.
Svět horských velikánů klade vysoké nároky nejen na výstroj ale i na fyzickou kondici, protože výstup do 6000 m n.m. se neobejde bez důkladné aklimatizace.
Naše promítání vám nejen přiblíží samotnou problematiku turistiky v neobvyklých krajinných typech, ale seznámí vás, jako klasické cestovatelské promítání, s marockou, jordánskou a jemenskou pouští, s Amazonským, yuacatánským a filipínským tropickým pralesem a s pěti/šestitisícovkami UgandyEkvádoru a Bolívie. Obrázky vám tak nabídnou jedinečné srovnání jednotlivých jmenovaných zemí.

Přednášející: Dalibor "Robi" Mahel

Cyklus cestovatelských besed v brněnském Café Práh pořádaných CK Kudrna běží tuto zimu 3. 11. 2020 až do 6. 4. 2020 téměř každé úterý. Začátek vždy v 18:30 na místě nebo online podle situace.

Program celého brněnského cyklu včetně anotací a ilustračních fotogalerií naleznete zde: https://www.kudrna.cz/promitani/brno

Vstupenka k online streamu: 

Praktické informace k online streamu: https://www.streamio.cz/streams/f2d3a0b0-13a1-11eb-9c1a-8fe912107f41

  • Délka přednášky 60 – 70 min
  • Základní vstupné 80 Kč
  • odkaz na živé vysílání dostanete 30 min před začátkem přednášky emailem.
  • Nemusíte sledovat jen v době konání akce, ale také ještě týden po skončení přenosu.