Předprodej byl ukončen

Sebastian Prax - Buddhismus a filozofie existence (online)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show

Sebastian Prax - Buddhismus a filozofie existence (online)

čtvrtek 26.11.2020 od 19:00
Live stream, Online

O akci

“Kdo jsem?”

“Proč tu jsem?”

“Jsem?”

Kladli jste si někdy podobné otázky?

V průběhu uplynulých 3000 let vývoje lidstva na Zemi vznikl nespočet filozofických směrů, které se snažily vysvětlit podstatu či smysl lidské existence.

Ať už se jednalo o hinduistická božství, o buddhistickou nauku pomíjivosti, o jogínskou cestu k očištění těla a mysli, taoistickou rovnováhu, o řeckou filozofii nebo moderní existencialismus, každý z nich se snaží poradit si s údělem „bytí člověka“ jiným způsobem.

Každý z těchto směrů nám může pomoci přiblížit se k pochopení lidské existence jakožto celku, který má touhu k sebe-poznání i sebe-realizaci vlastní duše.

Přednášku “Buddhismus a filozofie existence” jsem připravil během třetí cesty do Indie pro všechny, kteří rádi přemýšlí i cítí.

Myšlenky, které s vámi budu sdílet, se zakládají na improvizovaném studiu filozofie a náboženství (na Karlově Univerzitě) a deseti měsících strávených v Indii.

V přednášce provedu vysvětlení jednotlivých filozofických směrů a srovnání tří cest – buddhismu, jógy a evropské filozofie – a obohatím ho vlastními zkušenostmi z meditativních stavů i seberealizace lidské duše.

Přednáška bude probíhat v aplikaci Zoom.

Více informací

Před začátkem akce vám emailem zašleme odkaz na přednášku v aplikaci Zoom. Stáhněte si prosím Zoom do vašeho zařízení. V případě technických problémů kdykoli napište na email: "zapiskycestovatele@gmail.com".

Akce probíhá ve spolupráci s iniciativou prostor39. Část vstupného tudíž přijde na podporu vzdělávacího a komunitního prostoru v Praze, který je vzhledem k aktuální situaci uzavřený. 

www.zapiskycestovatele.com

Prostor39 & Zápisky cestovatele