Předprodej byl ukončen

Dechovky Stock - Túfaranka, Rebelka, Leškovanka, Lučanka
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Dechovky Stock - Túfaranka, Rebelka, Leškovanka, Lučanka

neděle 15.8.2021 od 14:00
Letní areál Dobrohostov, Havlíčkův Brod

O akci

Přijměte pozvání do magického prostředí letního parketu v Dobrohostově na třináctý ročník festivalu dechových hudeb. V šestihodinovém programu se tradičně představí čtyři dechové hudby. Ozdobou festivalu bude večerní vystoupení mnohokrát oceněné kapely a skutečné hvězdy žánru - dechové hudby Túfaranka z moravských Šakvic.

Vystupující

Túfaranka (CZ) – web Rebelka (CZ) – web Leškovanka (CZ) – fb Lučanka (CZ) – web

Více informací

14:00 LUČANKA (www.lucanka.wz.cz)

15:30 LEŠKOVANKA (www.facebook.com/DH-leskovanka)

17:00 REBELKA (www.rebelkahb.cz)

18:40 TÚFARANKA (www.tufaranka.cz)

 

LUČANKA – historie kapely z Luk nad Jihlavou sahá až do roku 1974 a je spojena se jménem Jana Vrzáčka, který vedl „Starou“ Lučanku do roku 2004. Po rozpadu původní kapely se vedle psaní not Jan Vrzáček věnoval intenzivní přípravě mladých muzikantů, z nichž sestavil Mladou Lučanku. Jak šel čas a mladí muzikanti také trochu zestárli, kapela se vrátila k původnímu názvu. Dechová hudba pod vedením kapelníka Petra Vochyána v letošním roce vydala své první studiové CD.

LEŠKOVANKA – dechová hudba z malé vesničky na Vysočině svoji novodobou éru s více než padesátiletou historií datuje rokem 2005, kdy došlo pod vedením kapelníka Karla Hrocha a uměleckého vedoucího Pavla Málka ke spontánnímu obnovení kapely. Vedle účasti na oficiálním zahájení Kmochova Kolína je jejím nejcennějším zářezem zisk tří pohárů na Mezinárodním soutěžním festivalu malých dechových hudeb v Pezinoku.

REBELKA – stále populárnější havlíčkobrodská dechová hudba koncertující pod vedením kapelníka Petra Milichovského. Většinu hráčů na dechové nástroje vychoval výborný muzikant, legendární učitel a skvělý člověk Otta Bauer (1932 – 2013). Současnou podobu orchestru tvoří třináct hráčů a čtyři zpěváci. Prakticky domácí kapela  vedle radosti a potěšení z dobré dechovky šíří také slávu dobrého havlíčkobrodského piva Rebel. Rebelka nevynechala jediný ročník - v Dobrohostově vystoupí již po třinácté!

TÚFARANKA – mladí a veselí chlapci ze Šakvic svým nezkrotným temperamentem a upřímnou láskou k muzice získávají stále větší obdiv svých posluchačů nejen doma ale i na koncertech v zahraničí. Tufaranku založil v roce 1978 šakvický muzikant Josef Šural. Od roku 1993, kdy tato kapela zvítězila na celosvětovém festivalu dechových hudeb v holandském Kerkrade, popularita kapely stále míří vzhůru hlavně díky působení uměleckého vedoucího Bohumíra Kameníka a výborného muzikanta a současného kapelníka Jana Bílka. Hráčská i umělecká spolupráce muzikantů z Túfaranky, je neobvyklou ukázkou jedinečného muzikantského cítění, pochopení a prezentování moravské dechovky.

***

Pro návštěvníky festivalu je zajištěn autobusový svoz z Havlíčkova Brodu (v ceně vstupenky) - odjezd ve 13:00 hodin z náměstí od České spořitelny, návrat po skončení programu.

Lokace: letní parket Dobrohostov (HB) * 49.5422408N, 15.5204717E

Areál letního parketu po dobu akce částečně zastřešen dvěma velkými party stany.

Parkování: v místě, bez poplatku.

Ubytování v Havlíčkově Brodě a okolí: odkazujeme na dlouhý seznam na stránkách Podzimního knižního veletrhu zde.

***

Vstupné:

200 Kč v předprodeji do 30. 6. 2021

250 Kč v předprodeji od 1. 7. 2021

300 Kč na místě

Předprodej na na obchodních místech:

HAVLÍČKŮV BROD - Obchůdek Tulipán, Horní ulice

HUMPOLEC - Městské kulturní a informační středisko

Kompletní informace na www.stockfest.cz.