Předprodej byl ukončen

Neklidné Nohy: 1000 km s koloběžkou po Islandu
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

Neklidné Nohy: 1000 km s koloběžkou po Islandu

úterý 5.1.2021 od 18:30
ONLINE z Café Práh, Brno

O akci

S koloběžkou na Island? Proč ne! Povídání o tom, jak jsem se vydala sama poprvé se svou koloběžkou na expedici na to nejméně vhodné místo pro koloběh. Expedice do země vichru, krvelačných ptáků a strmých kopců. Ale taky do země dechberoucích výhledů za každou zatáčkou, horkých jezírek, vodopádů, papuchalků a mnoho dalšího.

V červenci 2018 jsem se vydala na svoji první velkou cestu s koloběžkou a rovnou na Island. V počasí připomínajícím náš prosinec jsem projela severní část ostrova kolem kaňonu Ásbyrgiúdolím Vesturdalur a kolem nejmohutnějšího Evropského vodopádu Dettifoss. Poté jsem se přesunula do oblasti Západních fjordů, kde jsem strávila většinu času. Tak, jak je tato část Islandu nejkrásnější, tak je snad i nejdrsnější. Asfalt tady moc nečekejte, ani hezké počasí. Vítr vás bude shazovat na zem a naštvaní ptáci se vám budou snažit dostat “pod přilbu”. Cesta vede hned do prudkého kopce, hned zase z něj a vytřepe vám z těla i poslední zbytky tepla. Ale za jiné místo bych neměnila. Námahu i trable vynahradily nádherné výhledy do fjordů, minimum lidí - ať už místních nebo turistů, nekonečné noční ticho a horké prameny uprostřed přírody. Potkala jsem se s polární liškou a na kajaku se plavila fjordem společně s tuleni a papuchálci mi létali kolem hlavy. V Litli Bær jsem si dala nejlepší wafle na ostrově a u Ísafjörðuru jsem vystoupala nad fjordy a opalovala se na písečné pláži. Potkala jsem spoustu úžasných lidí z celého světa. Island zkrátka bude mít místo v mém srdci už navždy.

Veronika Jiříčková
Nejsem žádný velký cestovatel. Mám prostě jen "neklidné nohy“, které mi nedají spát a nutí mě objevovat krásy naší planety. S koloběžkou jsem se vydala nejen na Island, ale i na poutní cestu Via Francigena v Itálii nebo jsem obkroužila naši zemi kolem dokola. Zamilovala jsem si naše sousední Polsko se vším všudy a na národní parky Litvy nedám dopustit, stejně tak na kouzelné kopce Jeseníků.

Praktické informace k online streamu:

  • Délka přednášky 60 – 70 min
  • Základní vstupné 80 Kč
  • odkaz na živé vysílání obdržíte se vstupenkou mailem včetně pokynů pro aktivaci
  • vedle okénka streamu přednášky pak můžete přednášejícímu položit případné otázky
  • pro ty z vás, kteří přednášku nestihnou v čase konání máme dobrou zprávu: ještě týden po živém vysílání bude přednáška k mání, a tak se k ní můžete kdykoli v této době vrátit

 

Aktivace živého vysílání:

  • Klikněte na odkaz na přednášku , který jste obdrželi se vstupenkou
  • Přihlašte se do existujícího Streamio účtu nebo si účet vytvořte krátkou registrací (postačí pouze email a heslo).
  • Klikněte na aktivovat a zadejte kód z vaší vstupenky ve formátu xyz-xyz-x (včetně pomlček) a je hotovo.