Předprodej byl ukončen

Betlémské světlo
/ Děti

Betlémské světlo

23.12.2020 – 6.1.2021 od 17:00
Vánoční strom, Pardubice

O akci

CESTA ZA BETLÉMSKÝM SVĚTLEM

BETLÉMSKÉ SVĚTLO

  • Jednou jsem na procházce Pardubicemi zjistila, že tu žijí poslové Vánoc, kteří z lásky k řemeslu, k lidem, ke zvířatům i k životu vyrobili pro potěšení našeho ducha i oka betlémy.
  • Ráda bych vás s těmito betlémy seznámila. Můžete je navštívit, u každého najít poklad a vzít si postavičku do betléma, který pro nás namaloval vektorovou technikou David Horký. Postavy z betléma si doma můžete vymalovat a vystřihnout.
  • Hra i betlémy budou dostupné do Tří králů.
  • Máme zase opět omezený pohyb a povolili nám scházet se v malém počtu, nebojte se,  tímto ale nic neporušíme, užijete si to s rodinou, vyvětráte se a budete moc i tvořit, zpívat a sportovat.
  • U každého betlému vás čeká jiná disciplína, jiná postava z betléma. Jsou hravé, sportovní i hudební.
  • Touto hrou potěšíte nejen sebe, ale můžete pomoct - podpořit farmy, které mají zvířátka. Tím, že k nim přinesete nějaké dobroty jako např. žrádlo pro kočky, zeleninu, ovoce, seno, slámu, suchý chleba nebo rohlíky. A taky jim určitě pomůžete tím, že přispějete do kasičky (v Apolence), nebo si koupíte vstupné  (Pohádkové zahradě).

Jaké betlémy vás čekají?

Sportovní betlém (zasoutěžíme si, zacvičíme a proběhneme se)

Hudební betlém (zahrajeme si na přírodní hudební nástroje a zazpíváme si spolu on line)

Zvířátkový betlém (navštívíme dvě farmy, kde se podíváme na zvířátka a můžeme je podpořit tím, že přispějeme do kasičky, nebo zaplatíme vstupné. Zvířátkům můžete přinést ovoce, zeleninu, či suché pečivo, seno….)  ****  v Apolence  a v Pohádkové zahradě 

  • A na závěr můžete s dětmi nakreslit betlém – ofoťte ho a vložte do galerie betlémů a užijte si umělecký dojem
  • Betlémské světlo skauti přivezli v sobotu 19.12.2020.  Můžete si pro posvátné světlo dojít do Bartolomějského kostela, aby Vám pak rozzářilo domov.

Cena za hru: 150 Kč

Zakoupit můžete od úterý 23.12.2020 od 18 hodin. V ceně: materiál, dárečky v pokladu, ručně malovaný betlém v ikonách, 7 x MP3 koled, práce, příprava, nápad. A podpoření Lídy - práce s dětmi. Kdo nestihne obejít všechny betlémy aby měl všechny postavičky z betléma, tak budou na tři krále k dispozici na webových stránkách lidahorka.cz. Akci podpořili: Radek Novák , Apolenka, Pohádková zahrada, Bohmovi,Radek Smejkal, Kulihrášek z.s. děkuji.