Předprodej byl ukončen

ONLINE: Barma – usměvavá, tajemná a zlatá (D. Hainall)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

ONLINE: Barma – usměvavá, tajemná a zlatá (D. Hainall)

neděle 3.1.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

Koná se v rámci

O akci

Myanmar, nebo chcete-li Barma, byla po dlouhá léta světu a běžným turistům uzavřenou zemí. Situace se však velmi rychle mění a z Barmy se stává jedna z nejvyhledávanějších destinací v jihovýchodní Asii. S turismem nevyhnutelně přicházejí nepříjemné změny, ale co zůstává jsou úsměvy, pohoda a všudy přítomná a živá víra provázená tisíci zlatými pagodami, kláštery, jeskyněmi a svatými místy.

Vydejte se na cestu plnou překvapení po světoznámých barmských památkách, z nichž mnohé jsou zapsané na seznam světového dědictví UNESCO. Svatá místa bude střídat s rázovitým barmským venkovem. Navštívíme i jezero Inle, na němž plují desítky lodí s rybáři, kteří stejně jako jejich předkové stále pádlují nohou a kde si místní přímo na vodní hladině budují plovoucí zahrady. Navštívíme trhy s jadeity, kde se uzavírají denní obchody o objemu desítek tisíc amerických dolarů a přesto stále patří Barma k nejchudším zemím světa. Závěr přednášky bude věnovaný malebným a skoro liduprázdným plážím v Ngapali.

===
KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítá cestovatel David Hainall
===

MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, zašleme vám odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“