Předprodej byl ukončen

ONLINE: Jak Martin Rak fotografuje Čechy
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Umění

ONLINE: Jak Martin Rak fotografuje Čechy

pátek 12.2.2021 od 20:00
Kolem Světa, Online

O akci

Fotografování české krajiny

Krajinářský fotograf Martin Rak vás provede svými oblíbenými lokalitami v České republice a představí vám své nejlepší fotografie. Martin fotí převážně krajinu severních Čech, ale v jeho portfoliu jsou i snímky ze Šumavy, jižních Čech nebo jižní Moravy. Během přednášky se dozvíte, jak si Martin vybírá místa na focení a co nosí ve svém batohu. Prozradí vám, jak správně nastavit fotoaparát, stativ, jestli používá fotografické filtry a jak předpovídá vhodné podmínky na focení. Dojde i na úpravu fotografií v Lightroomu a Photoshopu. V závěru bude dostatek času na vaše dotazy. 

 

Martin Rak

 - odkazy: www.martinrak.czInstagramFacebook

Martin je přední český krajinářský fotograf, jehož práce si získala obdiv díky svým charakteristickým snovým a mlhavým pohledům. Jeho fotografie jsou publikovány v magazínech o cestování a fotografování, nebo např. v kalendářích. Martinovým nejoblíbenějším krajem jsou severní Čechy, zejména pak Českosaské Švýcarsko, kde vzniká většina jeho fotografií. Pořádá fotografické workshopy u nás i ve světě. Pravidelně se také umisťuje na předních místech fotografických soutěží.

"Fascinuje mě krajina zejména na sklonku noci, když se v údolích vznáší cáry mlh prosvícené prvními slunečními paprsky. Stejně tak se ale rád procházím mlhavým podzimním lesem nebo fotografuji rozbouřené moře pod těžkými temnými mraky. Kvůli těmto dramatickým momentům jsem schopen strávit v terénu i celou noc a zachytit scénu tak, jak ji vidí málokdo. To mě naplňuje a neustále žene dál."

 

===
KOLEM SVĚTA ONLINE - cyklus cestovatelských a fotografických přednášek
Pořádá a uvádí Karel Wolf, info@kolemsveta.cz
Promítá fotograf Martin Rak

===

Pokud vás online přednášky těší, zde je permanentka na celý měsíc:
https://www.smsticket.cz/vstupenky/24132-festival-kolem-sveta-online-unor

===

MÍSTO KONÁNÍ:
> odkaz na živé vysílání dostanete emailem vždy 15 minut před projekcí
> pokud nestihnete živé vysílání, požádejte o odkaz na záznam přednášky
> promítáme prostřednictvím Zoomu
> připojte se raději dříve, ponechte vypnutý mikrofon a kameru, aby nebyla rušena přednáška. Dotazy je možné klást online prostřednictvím „chatu“

Další akce pořadatele

FESTIVAL KOLEM SVĚTA 2024 - 23. listopadu od 10:00 – 24.11., Clarion Congress Hotel Prague, Praha

Pořadatel

KOLEM SVĚTA production, s.r.o.