Předprodej byl ukončen

Kolaps !? (dva příběhy z praxe)
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Kolaps !? (dva příběhy z praxe)

pondělí 22.3.2021 od 18:00
Zoom, Online

O akci

Interaktivní online seminář MUDr.Roberta Pleskota.

Projdeme dva skutečné případy z praxe od prvních obtíží, přes záchranku, urgentní příjem, oddělení až k diagnóze a snad i propuštění z nemocnice

Blbé dotazy vítány, maximální počet posluchačů 33. Určeno pro lidi se zájmem o urgentní medicínu (lektory PP, studenty, sestry, bratry, záchranáře, lékaře a tak). Srozumitelný jazyk, málo latiny, short, simple, stupid and sexy …

Více informací

Co se bude na webináři dít?

Půjdeme cestou od situace na místě (na ulici,  v lese, na plese). Zvážíme volání 155, projdeme uvažování dispečera ZZS. Na místo přijede žlutá sanitka a my se budeme rozhodovat, co se dá zjistit a vyšetřit na místě. Zajištěného pacienta přivezeme na urgentní příjem a tam jej můžeme vyšetřit hlouběji. Shrneme příznaky a informace, třeba nás konečná diagnóza překvapí. Rozloučíme se s pacientem, ukážeme si pár odkazů k dalšímu studiu. To celé dvakrát.

Komu je webinář určen?

Zvu Vás na OTEVŘENÝ webinář. Nevím kdo přijde, ale rozumět budou všichni. Odborné dotazy probereme spíše po povrchu. Hlubiny poznání (interpretace EKG či Astrupova vyšetření) se budou otevírat jindy a jinde.

Kdo je Robert Pleskot?

Lékař s 30 letou praxí resuscitace, anestezie, záchranka, lektor laiků i profesionálů. Zakladatel projektu ZDrSEM - výuka první pomoci zážitkem. Na jeho webu  drabc.eu  - "Kudy kam v urgentní medicíně" zjistíte víc.

Co budeme používat za programy a jaký HW je třeba?

ZOOM, prohlížeč. Lepší je to s počítačem,  mobil velmi omezuje interaktivitu.

Jak se připojím k Zoomu?

V den webináře vám přijde e-mailem unikátní odkaz, na který stačí kliknout. Pokud nemáte Zoom v počítači, automaticky se stáhne, nainstaluje a přihlásí vás do relace. Pokud zvolíte tuto cestu, doporučuji připojit se ve výrazném předstihu, abyste stihli překonat všechny technické překážky.

Můžu se na Zoomování připravit dopředu?

Ano! A doporučuji to. V klidu si stáhněte program ze stránek zoom.us. Tady je přímý odkaz na DOS/Windows.  Instalujte a zkontrolujte nastavení zvuku a obrazu.

Co mám dělat, když jsem si okno se Zoomem vypnul?

Jednoduše klikněte znovu na odkaz. Proto je dobré si nechat např. e-mail s odkazem někde rychle dostupný.