Akce byla zrušena

Webinář: Peter Staněk: Kam se ubíráme jako společnost?
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA

Webinář: Peter Staněk: Kam se ubíráme jako společnost?

středa 31.3.2021 od 18:00
Live stream, Online

O akci

Během života každé generace nastane definující událost, která nastaví zrcadlo soudobé společnosti. Už je tomu rok od vypuknutí pandemie, kdy jsme neustále nuceni hledět na virtuální odrazy společnosti, jež se po prvotní jiskře spolupatřičnosti ukázala jako hluboce rozervaná, lhostejná vůči sobě ale i vůči prostředí, které je jí domovem, společnosti, v níž vládne finanční nerovnost a je čím dál víc závislá na technologickém pokroku. Smíříme se s takovýmto odkazem, anebo se dokážeme změnit k lepšímu? Budou technologická revoluce a pokroky v robotice a umělé inteligenci naší spásou či zkázou? Naučíme se někdy přistupovat k přírodě s respektem? Zjistěte, co nás čeká za branami dneška! Známý ekonom a prognostik, Peter Staněk, nám ve své přednášce poskytne kritické zamyšlení nad stavem současné společnosti a analýzu aktuálních problémů s výhledem na jejich další rozvoj, ale přiblíží i komplexnost a parciálnost vztahu člověka a univerza.

 

Peter Staněk se ve své přednášce dotkne témat:

- polarizace světové společnosti

- prohlubování finanční nerovnosti

- sociálních dopadů koronakrize a ekonomických prostředků na jejich řešení

- digitalizace světa a potřebě sociálního kontaktu

- transformace sociálního modelu dnešní společnosti

- změny životního prostředí a jejího dopadu na naše zdraví a imunitní systém

 

Večerem nás bude provázet moderátor Petr Bureš.

 

Prof. Ing. Peter Staněk, CSc.

je ekonom a prognostik pracující v Slovenské akademii věd. V roce 1972 absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Bratislavě. V letech 1994-1998 působil jako poradce předsedy vlády SR a v letech 1997-1998 byl státním tajemníkem ministerstva financí SR. Působil také jako předseda vědecké rady Ekonomického ústavu SAV a také jako poradce premiéra Roberta Fica v jeho první a druhé vládě. V roce 2017 byl ředitelem Ústavu ekonomie a managementu Ekonomické univerzity v Bratislavě.

 

JAK WEBINÁŘ FUNGUJE?

— Přihlašování levou zadní: Na webinář se můžete připojit přes svůj telefon anebo        notebook, nepotřebujete k tomu žádné další technické vybavení. 

— Před konáním webináře vám v den jeho konání na e-mail pošleme odkaz, přes          který se na webinář lehce připojíte. Pokud vstupenkou zakoupíte v den konání          akce, odkaz na webinář vám přijde v jednom e-mailu přímo se vstupenkou.

— Zážitek pro aktivní i pasivní posluchače: Do webináře se můžete aktivně zapojit a       klást otázky, ale zároveň je určený i pro ty účastníky, kteří chtějí raději jen                   poslouchat. 

— Live stream webináře se vysílá prostřednictvím platformy Vimeo, přímo ve vašem      internetovém prohlížeči. Není proto potřebné nic instalovat, ani se nikde                    registrovat.

 

VÝHODY WEBINÁŘE:

— Zúčastnit se ho můžete z pohodlí vašeho domova anebo kanceláře.

— V nejbližších dnech po uskutečnění webináře dostanete záznam, který vám bude      k dispozici po dobu 30 dní.

— Efektivnější využití vašeho času bez potřeby cestovat.

— Možnosti klást otázky a komunikovat s lektorem webináře.

— Na jeden vstup se může zúčastnit celá rodina.

 

Odpovede na často kladené otázky nájdete tu: 

bit.ly/OtazkyOdpovedeSK

 

 

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha