Předprodej byl ukončen

tYhle / Florent Golfier: Zápas s jazykem • TANEC PRAHA
DIVADLO / PŘEHLÍDKA / Představení / Tanec

tYhle / Florent Golfier: Zápas s jazykem • TANEC PRAHA

pátek 4.6.2021 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Zápas s jazykem je prvním dílem většího projektu Florenta Golfiera s názvem Babylonská trilogie. Jedná se o dlouhodobý výzkum jednojazyčnosti a mnohojazyčnosti, jehož výsledkem budou tři inscenace.

"Mluvený jazyk je tělo, je živým stvořením, jehož fyziognomie je dělaná ze slov a jehož orgány a vnitřnosti jsou lingvistické. Prostředí ve kterém žije toto stvoření je místem vysloveného i nevysloveného." John Berger, Confabulations.

Zápas s jazykem je snahou nahlédnout na jazyk jako na stvoření, o kterém hovoří kritik John Berger. Stvoření, které žije v každém z nás a uvnitř kterého žijeme všichni. V tomto novém projektu se performer a choreograf Florent Golfier zabývá tématem jednojazyčnosti a vesele zápasí s výslovností, normativním jazykem a potřebou vyjádření.

Více informací

Florent Golfier je tanečník, performer a choreograf narozený ve Francii, v současnosti působící v České republice. Studoval činohru v Nancy a následně v ateliéru Klaunské, scénické a filmové tvorby na brněnské JAMU. Spolu s Lukášem Karáskem, Marií Gourdain a Zuzanou Režnou založili kolektiv fyzického divadla tYhle, v němž jako performer a choreograf vytvořil devět představení. Spolupracoval s choreografy jako Karine Ponties, Kitt Johnson, Vít Neznal, Linda a Mathias Straub a Ondřej Holba. Jeho poslední projekt Babylonská trilogie pokračuje sérií pohybově-lingvistických laboratoří, která vzniká ve spolupráci s česko-německou psycholingvistkou Barbarou Mertins Ph.D.

Autor, choreografie, interpretace: Florent Golfier
Choreografická konzultce: Peter Šavel
Scénografie: Marie Gourdain
Světelný design: Zuzana Režná
Zvuková dramaturgie: Ian Mikyska
Lingvistická konzultace: Prof. Dr. Barbara Mertins
Výroba kostýmu: Martina Stieglerová, Magdaléna Vrábová