Předprodej byl ukončen

B. Látalová, T. Říčanová: Kozí kraviny • TANEC PRAHA
DIVADLO / PŘEHLÍDKA / Představení / Děti / Tanec

B. Látalová, T. Říčanová: Kozí kraviny • TANEC PRAHA

pátek 11.6.2021 od 17:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

DŮLEŽITÉ > AKCE SE BUDE KONAT VENKU NA PŘIHRÁDKU


Představení je pro děti od 5 let.

Jak tančí kráva? Inspirací inscenace je skutečná kráva Málina ilustrátorky Terezy Říčanové a touha Báry Látalové ocitnout se v jedné z Tereziných knížek. 

Kráva je obrovské zvíře, funící teplé tělo, kamarádka. Každodenní život s ní se stal pro Terezu natolik silným zážitkem, že jí už přestal štěteček a papír stačit, a postupně začaly s Bárou tančit divadlo o krávě a pro krávu. Vznikl tak duet autorek, dialog mezi zvířetem a člověkem, performerkami a publikem, výtvarnicí a tanečnicí. 

Více informací

Interpretace: Tereza Říčanová, Barbora Látalová / Helena Arenbergerová
Vizuální koncept: Tereza Říčanová
Zvuk: Petr Zábrodský
Light design: Pavel Havrda
Dramaturg: Eva Rosemarijn
Produkce: Lucia Račková

Barbora Látalová je tanečnice, choreografka a pedagožka, iniciátorka a spoluzakladatelka spolku Ostružina. Absolventka konzervatoře Duncan Centra se stáží na Hunter College of City University of New York. Jako taneční a pohybová lektorka působila na herecké fakultě vysoké školy HINT v Norsku. Jako interpret a tvůrce se podílela na mnoha českých i mezinárodních projektech. Dlouhodobě vede Dětské studio divadla PONEC a věnuje se projektu Tanec školám.

Tereza Říčanová je výtvarnice a performerka.Ilustrovala několik autorských knih Kozí, Vánoční knížka, To je Istanbul, Pozdravy ze Snové země a další. Učí na střední škole SUPŠ Helenín praktická výtvarná cvičení. Hraje menší papírová divadla založená na storytellingu, např. Vlk Šedivák. Ve volném čase se věnuje lesničení a sýrařině (zpracování mléka).

Představení v ,,polní verzi” je upravené pro nedivadelní prostory.
Věnováno Málině, která odešla do kravího nebe na podzim 2020.