Předprodej byl ukončen

Olympic
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Olympic

sobota 19.6.2021 od 20:00
Fotbalové hřiště, Brozany nad Ohří

O akci

Srdečně zveme na vystoupení legendární české skupiny OLYMPIC u příležitosti oslav 100 let fotbalu v Brozanech nad Ohří.

Koncert se uskuteční na fotbalovém hřišti u Doksanské ulice (silnice směr Doksany). Vstup do areálu od 18 hod.

Vstupenky v předprodeji v síti SMSTICKET a na vybraných prodejních místech od 24. 5. 2021

Vystupující

Olympic (CZ) – web / fb

Více informací

Skupinu založil v roce 1963 s původním názvem Karkulka (Karlínský Kulturní Kabaret) Miloslav Růžek.

Původní členové patří mezi zakladatele české rockové hudby, debutové album Želva je považováno za jedno z přelomových alb českého bigbeatu. Po slabším období, kterým si skupina prošla v první polovině 70. let dvacátého století, nastává další z vrcholů tvorby v podobě konceptuální albové trilogie Prázdniny na Zemi, Ulice a Laboratoř. Tu už nahrál baskytarista Milan Broum, který do skupiny vnesl nejen moderní vidění rockové hudby, ale hlavně skvělé instrumentální výkony, o kterých přesvědčil už na svém prvním albu v sestavě Olympiku, kterým byl Marathón (1978). Později skupina koketovala i s heavy metalem, ale její nejsilnější polohou jsou melodické rockové písně s kvalitními texty a nápaditými aranžemi. Texty dodávali zejména Zdeněk Rytíř a Pavel Vrba (v období 1965–1969 byl téměř výhradním textařem Pavel Chrastina).

V roce 2012 skupina oslavila své 50. narozeniny halovou koncertní šňůrou a vydáním kolekcí alb. V květnu 2013 zemřel po koncertě v Karlových Varech dlouholetý bubeník skupiny Milan Peroutka.

V květnu 2013 do kapely nastoupil bubeník Martin Vajgl. Kapela následně v letech 2013-2015 natočila novou albovou trilogii Souhvězdí a pravidelně koncertovala v České republice i na Slovensku s programem Permanent Tour. V roce 2016 proběhlo akustické turné Plugged Unplugged a v roce 2017 Olympic v zaplněné O2 Aréně slavil 55. výročí svého vzniku. Koncert byl zaznamenán televizními kamerami pro živé DVD. V následujícím roce pak vzniklo nové album Olympiku s názvem Trilobit, které vyšlo v září 2018.

V roce 2019 kapela vedle aktuálního koncertního programu oživuje materiál z prvního řadového alba Želva, který jako připomínku 50. výročí vydání původního LP představuje na speciálním vzpomínkovém koncertu.

V březnu 2020 ze zdravotních důvodů odchází Jiří Valenta. Na uvolněné místo klávesáka byl vypsán konkurz. Přihlásilo se do něj více než 50 uchazečů, konkurz vyvrcholil živě přenášeným koncertem, kde se představili čtyři finalisté. Vítězem konkurzu se stal Pavel Březina. V červenci a srpnu 2020 skupina nahrála ve studiu Propast A nové album Kaťata, které v září 2020 vyšlo tradičně u vydavatelství Supraphon. Na začátku roku 2021 se Olympic připravuje na promo turné k novému albu, natáčí dva nové videoklipy a chystá program na oslavy 60. výročí svého založení.