Předprodej byl ukončen

Janáčkoviny
KONCERT / VÝSTAVA / Hudba – Blues, Jazz, Klasika / Umění

Janáčkoviny

pátek 13.8.2021 od 19:00
Betlémská kaple, Praha

O akci

Koncert  z díla českého génia Leoše Janáčka, při kterém na pódiu zahraje a zazpívá více než 150 hudebníků z České republiky, Německa a dalších zemí. Vystoupí Mezinárodní komorní sbor a orchestr Frankfurt-Praha, dětský pěvecký sbor Mifun z Prahy, Mužský sbor Láska opravdivá z Brna, Bohemiachor, Frankfurter Kammerchor a další, sólisté jsou Dagmar Mazancová, Broňa Tomanová, Mirka Časarová, Michaela Králová, Miroslav Stricevic, Pere Pou Llompart a Stanislav Mistr.

Na programu je kantáta Otčenáš v nové orchestrální verzi Miloše Boka, vrcholné mužské sbory : Maryčka Magdónova, Kantor Halfar, 70 000 a Potulný Šílenec, Říkadla pro sbor a deset nástrojů, Kašpar Rucký (s doprovodem kulisy výtvarné umělkyně Viviane Niebling), kantáta Na Soláni Čarták a nejslavnější Janáčkovo orchestrální dílo Sinfonietta.

Více informací

Koncert se koná s finanční podporou Česko-německého fondu budoucnosti, Nadace Leoše Janáčka, Městské části Praha 1, Dr. Dadji Altenburg-Kohl, Marie a Hany Havlíkové, Kristofera Botta, Jürgena Klausenitzera, Stephana Schwarzachera, Martina Schmalze a mnoha dalších přátel, dokonce i z řad samotných účastníků projektu.