Předprodej byl ukončen

Koncert ArtCafé - Luboš Soukup Quartet feat. David Dorůžka
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Koncert ArtCafé - Luboš Soukup Quartet feat. David Dorůžka

středa 13.10.2021 od 19:00
Klášter Broumov, Broumov

O akci

Moderní jazzový kvintet nabízí hvězdnou sestavu hudebníků. Muzikanti během večera zahrají skladby ze Soukupovy poslední desky “Země”, která byla nominována na Cenu Anděl 2017 v kategorii Jazz a blues a která byla vybrána jako nejlepší jazzová deska v anketě Českého rozhlasu v témže roce. 
Lídrem kapely je saxofonista a skladatel Luboš Soukup, který se jako jediný český hudebník může pyšnit titulem Dánský objev roku. Do Dánska ho z České republiky přivedlo studium a zájem o skandinávskou hudební scénu. V roce 2013 získal magisterský titul na hudební konzervatoři RMC v Kodani. Soukup je výlučným autorem skladeb, které zazní na koncertě. Inspiraci pro svou tvorbu nachází nejen v jazzu, ale například i v klasické a folklórní hudbě. Jeho propracované kompozice přirozeně plynou a posluchače provádí různými světy. Speciálním hostem večera je kytarista David Dorůžka, který působí jako profesionální hudebník již od svých 14 let. V letech 1999–2003 žil v USA, kde mimo jiné studoval skladbu a improvizaci na Berklee College of Music. Po návratu do Evropy spolupracoval například se švédskou zpěvačkou Josefine Lindstrand, Agou Zaryan či vystupoval s Jaroslavem Duškem jako host Divadla Vizita. Vede své vlastné trio a na svém kontě má řadu fantastických nahrávek. Kapelu doprovází na kontrabas Tomáš Baroš, který patří mezi nejlepší kontrabasisty naší scény. Výčet jeho spoluhráčů a nahraných alb by byl velmi dlouhý, za zmínku stojí spolupráce s Ondřejem Štveráčkem, Matúšem Jakabčicem, Benny Golsonem, Will Vinsonem, Rick Margitzou, a dalšími. Posledním členem kapely je bubeník, přerovský rodák, Marek Urbánek, který patří mezi nejvyhledávanější bubeníky u nás. Od roku 2012 působí v Praze, kde absolvoval VOŠ při konzervatoři Jaroslava Ježka (2012 - 2015) a HAMU (2015 - 2018). Založil svůj projekt #B Experiment a jako sideman působí v Big Bandu Gustava Broma, triu Davida Dorůžky, Kristina Barta Event Horizon, Marta Kloučková Quintet, JeN Hovorka & Marek Urbánek a mnoho dalších.

 

Členové kapely

Luboš Soukup — saxofon

David Dorůžka — kytara

Tomáš Baroš — kontrabas

Marek Urbánek — bicí

Více informací

Pro účastníky koncertu platí aktuální nařízení vlády:

1. K ochraně dýchacích cest je nutné mít respirátor po celou dobu koncertu

2. Platné očkování proti COVID-19

3. Po prodělání nemoci COVID-19 platí imunita 180 dní

4. Negativní POC antigenní test ne starší 72 hod. nebo negativní PCR test ne starší 7dní, u dětí do 6 let není testování požadováno.