Předprodej byl ukončen

Workshop Folklore´s not dead: Maraton obnovy
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Workshop Folklore´s not dead: Maraton obnovy

neděle 24.10.2021 od 15:00
Dům ochránců přírody / Nadace Veronica, Brno

O akci

Folklore´s not dead dílna: Maraton obnovy

  • v podkrovní místnosti historického Domu ochránců přírody Panská 9

 

CO NA VÁS ČEKÁ?

Zapojíte se do obnovy krojových částí oděvu, které potřebují naši lásku, čas a pozornost, aby mohly dále sloužit a dělat radost. Od paní Šlichtové z Tvrdonic se nám podařilo získat dvoje rožky na sešití - formování (malované mašle vypodložené tvrdým papírem), vyšívaný fjertůšek a dva vyšívané obojky. 

 

24.10.2021 

Vyberte si čas workshopu ve vstupenkách

  • 15-17.30h 

  • 18-20.30h

 

FOLKLORE´S NOT DEAD, FOLKLOR ŽIJE!

Náš projekt o začlenění folkloru do každodenního života pokračuje...

Tentokrát vám chceme pozvat na speciální dílnu - maraton obnovy poškozených krojových součástí, které nám byly darovány z Tvrdonic. A jako vždy pod vedením naší spolupracovnice, česko-americké umělkyně Sonyi Darrow.

 

CO SE NAUČÍTE?

Zjistíte, jak citlivě obnovovat a opravovat staré textilie a součásti kroje. Společné spravování a obnovu ale vnímáme jako léčivý proces nejen pro poškozené věci, ale i pro nás, kteří jsme do něj zapojeni. Věříme, že zkušenosti z naší dílny pak využijete i do budoucna, protože společná rukodělná práce umí opravovat nejen věci, ale i vztahy mezi lidmi.

CO SI VZÍT S SEBOU?

Přijďte s chutí se zapojit, nemusíte mít žádné speciální dovednosti, pro každého se najde vhodný úkol při společné práci. Na místě bude během dílny k dispozici čaj, káva a drobné občerstvení.

A TO UŽ JE VŠECHNO?

Na dílnách budou ke koupi poslední kusy knihy Víchernice v češtině a angličtině nebo vějíře s folklorními motivy. Výtěžek z prodeje putuje Jihomoravské komunitní nadaci, jejíž zázemí zasáhlo ničivé tornádo. Budeme pro vás mít i pár posledních krojových kousků k prodeji, třeba najdou nový domov.

JAK SE PŘIHLÁSIT?

Pro zapojení do dílny je nutné si rezervovat předem termín přes SMSticket na konkrétní den a čas, kapacita je omezená na 10 osob / termín. Poplatek za rezervaci je 49 Kč. Výtěžek putuje Jihomoravské komunitní nadaci na obnovu zahrady a zázemí poškozeného tornádem.

CO PRO NÁS ZNAMENÁ FOLKLORE´S NOT DEAD?

Podporujeme živý folklor a hledáme, jak mizející tradice osvěžit tak, aby byly součástí našeho každodenního života. Zachraňujeme odložené všední a pracovní kroje z Podluží a hledáme jim nový život a majitele. Propojujeme folklor s ochranou přírody a krajiny. Přidejte se do naší FB skupiny Folklore´s not dead - www.facebook.com/groups/376020826763530