Předprodej byl ukončen

Hrubá Hudba
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Hrubá Hudba

čtvrtek 13.10.2022 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Hrubá Hudba je v koncertní podobě průsečíkem dvou projektů etablovaných na české scéně, nu-jazzové Lesní zvěře a folklorní Horňácké muziky Petra Mičky. Je jedinečným dvojalbem propojujícím autentické nahrávky horňáckých zpěváků a místní tradiční hudbu v novém multižánrovém kabátu.

Speciální host: Lucie Redlová

Jednu polovinu nahrávky tvoří stejnojmenná deska Jiřího Hradila a Horňácké muziky Petra Mičky, kde společně rozvíjejí horňácké písně do množství neobvyklých poloh nejrůznějších žánrů. Horňácké muzikanty propojil Jura s dalšími českými a slovenskými umělci. Na nahrávku si našli cestu Katarzie, Kato, Miloš Rejsek nebo Jaroslav Rudiš. 

Uskupení zaujalo svým podáním českého horňáckého folklóru na mnohých českých a několika německých koncertech zahraničních akcích, za všechny například Colours of Ostrava 2022, MFF Červený kostelec, 2022 Beseda u bigbítu 2021, Hannover Festival der Stimmen 2022 , Focke Muzeum Bremen 2022. Lesní zvěř se účastnila v minulých letech mj. BruselJazz Marathon, Eurojazz festival Mexico nebo Kaunas Jazz festival v Litvě. Druhá část s názvem Hlasy starého je z dílny Horňácké muziky Petra Mičky. Projekt s více než dvacetiletou historií naopak nabízí ryzí zážitek horňáckého folkloru v podání nejlepších lokálních pěvců. Petr Mička se snažil zachytit vývoj tradice a zakonzervovat vystoupení jejích nejvýznamnějších nositelů. Na desce se objevují například Anna Šajdlerová, Martin Čambal nebo Dušan Holý a mnoho dalších.

 

Vystupující

Hrubá Hudba (CZ) – fb

Další akce pořadatele

Seafret (UK) - 23. dubna od 20:00, Fléda, Brno

Fanfare Ciocărlia - 12. května od 20:30, Fléda, Brno

Deki Alem - 20. dubna od 20:00, Fléda, Brno

Max Cooper (UK) LIVE 3D/AV - 16. května od 20:00, Fléda, Brno

Midi Lidi + Koňe a Prase - 25. dubna od 19:00, Fléda, Brno

FVCK KVLT + Dušan Vlk - 4. května od 20:00, Fléda, Brno

Sunnbrella - 4. června od 19:00, Fléda, Brno

Mudhoney - 19. září od 20:00, Fléda, Brno

Pořadatel