Akce byla zrušena

Ben Poole Band (UK) - Praha
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Rock

Ben Poole Band (UK) - Praha

čtvrtek 2.12.2021 od 20:00
Kaštan - Scéna Unijazzu , Praha

O akci

Jeden z nejlepších britských kytaristů se vrací do Česka!

Ben Poole má české publikum rád, a české publikum mu zjevně rozumí.  Není divu, že krátce po skončení minulého turné po českých a moravských klubech projevil sám zájem, se sem co nejdříve vrátit. Stane se tak během prosince 2021. Pražská zastávka, která je mezi více než desítkou českých a moravských klubů hned třetí, je naplánována do klubu Kaštan na čtvrtek 2. 12. 2021


Kytarista Ben Poole není žádné „ořezávátko“. Už jen fakt, že v letech 2017 a 2019 byl nominován časopisy Total Guitar a MusicRadar na nejlepšího bluesového kytaristu roku, leccos napovídá.

„Zajímavý skladatel“, „virtuózní kytarista“, „soulově procítěný zpěvák“, „velká naděje britské bluesrockové scény“…“ to všechno jsou přívlastky, které s sebou Ben Poole běžně nese.
Tento zpívající kytarista je novým příslibem britské bluesové školy, jeden z nejlepších, jaký se v Evropě v posledních letech objevil. Dokonce ani jeho hrdinové, se kterými měl tu čest hrát na jednom pódiu (Jeff Beck, Gary Moore a John Mayall), nešetří pochvalami. Zdá se, že tento ani ne třicetiletý mladík má opravdu velmi slušně našlápnuto. Jeho nahrávky svědčí o tom, že máme co do činění s budoucností evropské blues-rockové scény. Například nejprodávanější evropský kytarový časopis “Total Guitar” Bena označil za “kytaristu, kterého stojí za to sledovat”. Jeho jméno se též objevilo v anketě British Blues Awards a v roce 2012, dokonce reprezentoval Spojené království v soutěži “European Blues Challenge” v Berlíně, kde skončil jako třetí z devatenácti účastníků.

Na svém kontě má zatím čtyři nosiče. První “Everything I Want” vyšel již v roce 2010 a produkoval ho známý kytarista Bernie Tormé. Jako druhý vyšlo cd s názvem “Let's Go Upstairs”, na jehož produkci se podílel slavný Isaac Nossel (Jack Bruce, Denny Laine, aj.). Třetí nosič vyšel v říjnu 2015 a obsahuje nahrávky pořízené v průběhu koncertu v londýnské Royal Albert Hall. Poslední čtvrté album s názvem Time Has Come vyšlo na jaře roku 2016. V recenzi časopisu Guitar Techniques Magazine dostalo maximální počet 5 hvězdiček. Všechna čtyři alba svědčí o tom, že máme co do činění se výjimečným interpretem.

Na českém turné Bena Poolea doprovodí tuzemská rytmika: baskytarista Matěj Černý a bubeník  Petr Nohavica.
Role pražského předskokana se zhostí české bluesové trio United Cans Unlimited, v čele s třebíčským zpívajícím kytaristou Mírou Kašparem.


Na akci se budou vztahovat vládní opatření platná v den konání – viz Covid Portál.

Vstupenky jsou k dispozici za 240 Kč v předprodeji, na místě před začátkem koncertu pak za 280,- Kč
 

Pořadatel

Kaštan - Scéna Unijazzu