Předprodej byl ukončen

Los Amargados (US/CZ/I/FIN)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika

Los Amargados (US/CZ/I/FIN)

čtvrtek 13.1.2022 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Koncert experimentálního hudebního uskupení, které představí nový materiál vytvořený během několikadenní tvůrčí rezidence v Divadle 29.

Elektroakustické duo Los Amargados je posedlé sestavováním, vrstvením a následným bořením detailních zvukových struktur. Používají obyčejné zvuky: mechanické řinčení, skřípání, vrzání, vazbení, bublání, zurčení, elektronický bzukot a také normální tóny hrané na trumpetu a kontrabas. Takto vznikají minimalistické a maximalistické elektroakustické zvukové kompozice.

Více informací

Los Amargados založil v Čechách žijící americký basista, skladatel a hráč na elektroniku George Cremaschi a český trumpetista a experimentátor Petr Vrba. Oba hudebníci jsou klíčové postavy tuzemské improvizační a experimentální scény. Kromě dua Los Amargados je jejich společným dílem zejména Pražský improvizační orchestr zaměřený na volnou improvizaci a na navazování spolupráce mezi domácí hudební scénou a zahraničím. V minulosti spolupracovali s několika významnými postavami zahraniční experimntální hudby jako jsou například rakouská basklarinetistka Susanna Gartmayer, americký bubeník Michael Zerang nebo německý elektronik Thomas Lehn.

Los Amargados stráví v Divadle 29 několikadenní tvůrčí rezidenci, která vyvrcholí vytvořením nahrávky a jejich koncertem. Pro rezidenci si pozvali dva hosty: italského hráče na vibrafon a perkuse Eliu Morettiho a finského hudebníka a performera Pasiho Mäkelu.

Ke vstupu do D29 je třeba mít platný doklad O-N, viz https://bit.ly/covid19d29

 

Další akce pořadatele

Kuntari (IDN) • Julek Ploski (PL) - 26. dubna od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Tady Havel, slyšíte mě? - 2. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

AVA Trio (I/TR) • Gankino Quintet - 1. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Talaqpo • Andria Nicodemou / Elia Moretti (CY/IT) - 9. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

První antidiskotéka bez Jiřího Černého - 20. května od 19:00, Divadlo 29, Pardubice

Wolf Lost in the Poem: Indigem - 15. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice

Deux Nouvelles Erreurs (FR) • Totoabas - 22. května od 20:00, Divadlo 29, Pardubice