Předprodej byl ukončen

Degustace vín z vinařství VITISBERG s Ondřejem Konečným
FESTIVAL / Gastro

Degustace vín z vinařství VITISBERG s Ondřejem Konečným

sobota 5.2.2022 od 19:00
Chrudimská šatlava, Chrudim

O akci

Na sobotu 5. února 2022 jsme pro vás připravili degustaci vín z vinařství Vitisberg

Akcí provede Ondřej Konečný - mladý profesionální vinař z Čejkovic, založil své vinařství v roce 2012. Pod značkou Konečný winery produkoval vína až do roku 2019 (ročník 2018), kdy se rozhodl z důvodu častých záměn s jiným podobně pojmenovaným vinařstvím přejmenovat na Vinařství VITISBERG. Značka se změnila, ale obsah zůstává. O kvalitě jeho vín hovoří vysoká hodnocení a umístění na výstavách a v soutěžích a možná ještě více také každoroční nárůst produkce.

Ondřej se svou rodinou produkuje krásná pitelná vína, která zaujmou jak znalce, tak laiky. Svou práci staví na 4 pilířích: poctivost, píle, radost, rodina

Více informací

VITISBERG s.r.o.

 

Rodinné vinařství sídlí v Čejkovicích, vinný sklep se nachází v sousedním Novém poddvorově. Naše terroir odrážíme v logu vinařství, jež symbolizuje kopcovitou krajinu místních hor osázených révou a současně počáteční písmena názvu vinařství. Součástí loga jsou 4 bobule, jež odráží hlavní myšlenky vinařství: Poctivost, Píle, Radost, Rodina. Vinařství hospodaří na 2,5Ha vlastních vinic.

Příběh vinařství je příběhem našeho života.

 

Patříme mezi nová start-up vinařství, které vzniklo v roce 2020 pod názvem VITISBERG. Vyráběná vína jsou vinifikována enologen Ondřejem Konečným z Čejkovic (působící jako sklepmistr vinařství SPIELBERG, s nímž dosáhl mnoha ocenění včetně titulu vinař roku). Dále můžete narazit na partnerku Báru, která se aktivně podílí na chodu vinařství a spolu tvoříme náš tým.  Naše vína jsou zajímavá, odrůdová i netradiční. Projevuje se na nich velká rozmanitost nás i našich vinic. Vlastní vinice tvoří předpoklad pro naše nejlepší vína.

Vlastní vinice, vlastní hrozny, vlastní zpracování, vlastní víno.

 

Ondřej Konečný

Pocházím z obce Čejkovice, třetí největší vinařské obce v České republice. Na vinici se pohybuji od malička, je to pro mě vlastně přirozené místo, kam mě naši brávali už jako dítě. Asi jako každý kluk jsem však raději běhal někde po venku, nakonec jsem díky dědovi a stařečkovi tomuto řemeslu beznadějně propadl. Vystudoval jsem střední i vysokou školu v oboru a nastoupil jako sklepmistr do středně velkého vinařství. Souběžně jsem však od pár hlav a demižonů vypracoval až do dnešní produkce okolo 15-20 000 lahví a 2,5Ha. Během té cesty jsem vyzkoušel všechno možné a vlastně zkouším pořád. Vinici mám rád i všechno kolem, ale nejvíc mě zajímají práce ve sklepě, sledovat tu proměnu z hroznu v lahodné lahvové víno je fascinující…

 

 

 

 

 

Pořadatel