Předprodej byl ukončen

AVA Trio (I/TR)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Worldmusic

AVA Trio (I/TR)

čtvrtek 17.2.2022 od 20:00
Divadlo 29, Pardubice

O akci

Ojedinělá atmosférická fúze italsko-tureckého tria plující ve vlnách arabské hudby a středomořského folklóru rozpuštěného v jazzové matérii. Poprvé v ČR !!! 

Hudba mezinárodního AVA tria víří jako pouštní písek, přelévá se jak mořské vlny a chvěje se jako světlo na hladině laguny. Skvěle sehraná trojice hudebníků vytváří originální a atmosférickou fúzi jazzu s etnickou hudbou, ve které dominují středomořský folklór, arabská hudba (zejména ze severoafrického pobřeží: Maroko, Alžír, Egypt) a vlivy turecké hudební tradice. Kapela, která má na svém kontě dvě nadšeně přijatá studiová alba, se v ČR představí v rámci evropského turné poprvé a k vidění bude kromě Brna a Prahy pouze v Divadle 29.

Více informací

Trio založil v roce 2015 v holandském Groningenu italský barytonsaxofonista Giuseppe Doronzo, který hrál s takovými veličinami jako je Joe Lovano, Chris Potter, Paolo Frescu, Vince Mendoza nebo Kaja Draksler. Barytonsaxofon, který dominuje ve většině skladeb, kombinuje Doronzo s různými druhy fléten a také s arabským dvouplátkovým nástrojem mizmar, podobným evropské šalmaji. Dalším členem je fenomenální hráč na perkusivní nástroje Pino Basile, který se specializuje především na středomořskou hudbu, hraje na různé druhy tamburín, severoafrický rámový buben bendir a laděný třecí buben vlastní výroby, který pojmenoval jako cupaphon. Posledním aktérem je turecký kontrabasista Esat Ekincioglu, člen jazz-punk-psychedelické kapely Kuhn Fu, která v roce 2019 excelovala v Divadle 29.

Giuseppe Doronzo – baryton saxofon, mizmar, flétny
Esat Ekincioglu – kontrabas
Pino Basile – tamburína, cupaphon, bendir

www.avatrio.com

Sledujte, prosím, aktuální protiepidemická opatření vyžadovaná ke vstupu do D29, viz https://bit.ly/covid19d29