Předprodej byl ukončen

Mozek jako ovladač, tělo jako figurka
KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj / Sport

Mozek jako ovladač, tělo jako figurka

17.1.2022 – 23.1.2023 od 18:00
Streamio, Online

O akci

Online přednáška pro všechny, co se chtějí dozvědět více o fungování lidského mozku, konkrétně ve spojitosti s procesy týkající se sportu.

Co: přednáška ve videotéce

Kdy:Kdykoliv

Kde: Streamio

Témata: 
- kreativita, co ji podmiňuje a co jí brání
- klady a zápory vizualizace sportovního výkonu
- důležitost spánku v přípravě sportovce
- hormonální vlivy na činnost mozku 
a mnoho dalšího :) 

 

Praktické informace k online streamu:

  • odkaz do videotéky obdržíte se vstupenkou mailem včetně pokynů pro aktivaci
  • Klikněte na odkaz na přednášku, který jste obdrželi se vstupenkou
  • Přihlašte se do existujícího Streamio účtu nebo si účet vytvořte krátkou registrací (postačí pouze email a heslo).
  • Klikněte na aktivovat a zadejte kód z vaší vstupenky ve formátu xyz-xyz-x (včetně pomlček) a je hotovo. 

Více informací

MUDr. Martin Jan Stránský, M.D, FACP

Martin Jan Stránský se narodil v roce 1956 v New Yorku do významné československé rodiny. Jeho otec Jan založil společně s Pavlem Tigridem československou sekci Rádia Svobodná Evropa, děda Jaroslav založil časopis Přítomnost, byl ministrem spravedlnosti (1945) a poté školství v letech 1946 až 1948, pradědeček Adolf založil Lidové noviny a byl prvním ministrem obchodu Československa.

Po získání dvou atestací v interním lékařství a neurologii začal MUDr. Stránský praktikovat neurologii a vyučovat na Yaleské univerzitě, kde je dodnes primářem. Po roce 1989 se „vrátil“ do vlasti, obnovil časopis Přítomnost, založil Polikliniku na Národní, program výměn vědců mezi Yaleskou a Karlovou univerzitou a Prague Selective, největší letní program pro studenty medicíny na světě. Vzhledem k jeho zkušenostem je poradcem ve zdravotnictví ministrům a organizacím po celém světě.  V roce 2014 založil kancelář Ombudsman pro zdraví, z. ú., jejíž činnost je pozastavena a již dříve i nadační fondy pro podporu výuky v žurnalistice a občanských práv. Je iniciátorem a realizátorem pomníku Milady Horákové ve Sněmovní ulici v Praze. V 2019 vydal knihu Deník doktora z Mrnic, která zobrazuje tragikomické aspekty české společnosti.

Spolu s uvedenými aktivitami, které koordinuje jeho kolektiv, se MUDr. Stránský převážně věnuje neurologickým dopadům moderní technologie na lidský mozek a na lidskou budoucnost. Na toto téma přednáší v současnosti po celém světě.