Předprodej byl ukončen

Ira Mimosa
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Ira Mimosa

pátek 18.3.2022 od 20:00
Kafara, Brno

O akci

Jemná melancholie, sycena sluncem, větrem a deštěm, doprovázena klapotem rychlých kroků i tichým šelestem ptačích křídel v korunách stromů, zavinuta do vůně mlžného rána, zpomalena nehybným nedělním odpolednem. Tlesknete a zmizí...

Ira Mimosa je pražská zpěvačka, kytaristka, autorka hudby a textů, splétající své křehké melodie z tónů smutku a melancholie.Vystupuje nejčastěji jen s kytarou, ale poslední dobou se do její hudby přidávají i jiné nástroje. Piano, glockenspiel, calimba, nebrání se zvukům elektronického světa. Její debutové album (jakési rozšířené šestipísňové EP) s názvem La lumière (Světlo), vydané na podzim roku 2012 na labelu Jezerka Records, mělo zachytit právě jádro její tvorby, jež je ve spojení zpěvu a kytary. La lumière je minimalistické, průzračné a především velmi ženské...

Na jaře 2015 natočila (ve spolupráci s Filipem Míškem) český singl Mlha. Otázkou je, zda je to předzvěst českého alba (české texty v zásobě má), nebo je to jen jarní rozmar, způsobený toulkami po českých a moravskoslezských kopcích:) Skladba Mlha se v květnu 2015 dočkala videoklipu.

Spolupráci na nové desce jí nabídl hudebník a producent Tomáš Neuwerth, se kterým si v minulosti několikrát zahrála. Kromě něj můžete Iru Mimosu na pódiu vídat s akordeonistou Romanem Zabelovem, polovinou dua Zabelov Group, v minulosti s kytaristou Omarem Khaouajem nebo klavíristou Ondřejem Báčou, který na podzim vyměnil Prahu za Londýn.

Ira Mimosa tančí ve větru, uvitá z křehkosti a melancholie, její hudba je jemnou, skoro neslyšitelnou melodií, která vám zní v uších, když jdete kolem řeky, když se zastavíte uprostřed cesty a nevidíte tam, ani zpátky, jakoby sama zamlžená krajina kolem vás tiše zněla a její ozvěna ve vás zůstávala ještě dlouho po návratu domů.

Další akce pořadatele

Anki + Wodehn - 7. června od 20:00, Kafara, Brno

Adela Mede + Natálie Pleváková - 16. května od 20:00, Kafara, Brno

yanntray + Venktovka + sxilence - 25. května od 20:00, Kafara, Brno

Onry Ozzborn + Slav - 9. června od 20:00, Kafara, Brno

Vladivojna La Chia - 4. května od 20:00, Kafara, Brno