Předprodej byl ukončen

Inspektor má těžkosti
DIVADLO / VÝSTAVA / Představení / Umění

Inspektor má těžkosti

čtvrtek 17.3.2022 od 19:00
Kulturák NMnM, Nové Město na Moravě

O akci

 Divadelní spolek Žďár uvádí další parádní kus.

Detektivní divadelní hra s prvky komedie francouzského autora Roberta Thomase
v překladu Jana Cimického pod režijním vedením Martina Blažíčka.

V kanceláři notáře Rochera vládne upovídaná telefonistka Alice. Jednoho večera, když už jsou všichni pryč, objeví Alice tělo Rochera s nožem v zádech, omdlí a když se probere, mrtvola je pryč. Případ vyšetřuje mrzutý inspektor Grandin. Je pět podezřelých - drbna Alice, mladičká písařka Virginie, staropanenská sekretářka Zuzana, záletná manželka Rochera, Klára, a jeho zástupce Robert de Charance. Alice, jediná svědkyně případu, začne pátrat po pravdě společně s inspektorem. Rozuzlení je víc než překvapivé.

V hlavních rolích
Tamara Pecková Homolová - telefonistka Alice
„Mé postavě – Alici, se pusa nezastaví, to je pravda. Navíc skáče z tématu na téma, takže se text učí hůř, ale postava mě baví moc. Je to obrovská fanynka detektivních filmů a seriálů, a když objeví v kanceláři mrtvolu svého šéfa, je vlastně při té hrůze štěstím bez sebe, že je svědek číslo jedna v případu vraždy. Děj nabízí spoustu zvratů a překvapivých situací."

Adam Šteidl - inspektor Grandin
„Po představení Někdo to horké rád jsem si chtěl na chvíli odpočinout od učení textu, ale scénář Inspektora se mi líbí, tak jsem se nakonec nechal přemluvit a na roli jsem kývnul. Víc textu má ale rozhodně Tamara, ta prakticky neopustí jeviště.“

Dále hrají
Dana Bučková, Nikola Topinková, Alena Stejskalová, Vít Schafferhans, Pavel Musil,
Václav Košťál, Marie Blažíčková, Jiří Maruš a Martin Blažíček.

Více informací

Vstupné 100 Kč v předprodeji, 120 Kč na místě.

Pořadatel

Novoměstská kulturní zařízení