Předprodej byl ukončen

Flamengo- Kuře v hodinkách slaví 50let
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Flamengo- Kuře v hodinkách slaví 50let

pátek 3.6.2022 od 20:00
Tančírna Panský dům, Chotěboř

Více informací

Flamengo Reunion Session slaví 50 let alba "Kuře v hodinkách" klipem k titulní písni i rozsáhlým turné

 

Vyhlašuje-li se anketa o nejlepší rockovou desku české, respektive československé hudby, "Kuře v hodinkách" formace Flamengo někde v seznamu dozajista bude. Mnohými je tato nahrávka dokonce považována za vůbec to nejlepší, co tu vzniklo. Samotné Flamengo - legendární album natáčela sestava Vladimír Mišík, Vladimír "Guma" Kulhánek, Pavel Fořt, Jaroslav "Erno" Šedivý, Ivan Khunt a Jan Kubík - bylo poměrně krátkodobým projektem, kapela později hrávala i s Pavlem Novákem či Karlem Kahovcem. "Kuře v hodinkách" bylo natočeno v roce 1972 ve výše uvedeném složení a pak se muzikanti vydali odlišnými cestami.

 

Nakonec se však alespoň částečně dali znovu dohromady a původní členové Vladimír Kulháneka Pavel Fořt se obklopili mladšími hudebníky - Honzou Holečkem (mimo jiné Livin' Free), Jiřím Zelenkou (Etc... Vladimíra Mišíka či Energit) a Vladimírem "Boryšem" Seckým - a znovu vyrazili na pódia jako Flamengo Reunion Session. Zpočátku se soustředili spíše na repertoár, který Flamengo hrávalo před slavnou deskou. Vzhledem k tomu, že "Kuře" slaví padesát let od svého vzniku, se ale v letošní koncertní sezóně, kdy skupina mimochodem vystoupí jako předkapela Jethro Tull 2. července v Mikulově a 4. července v amfiteátru v Lokti, album do repertoáru vrátí.

 

Ochutnávkou toho, jak to pánům v aktuální sestavě šlape, je nahrávka titulní písně kolekce, k níž vznikl i slušivý videoklip. Ten dává vyniknout nejen všem hráčským finesám, ale je zároveň oslavou soudržnosti nové party a vzpomínkou na tu původní. To když záběry na hrající band střídají scény, v níž se muzikanti probírají dávnými fotkami a viditelně si to užívají. Ostatně, oni si viditelně užívají i to hraní.

 

https://youtu.be/E9npYiq0YBI