Předprodej byl ukončen

Pocta českým skladatelům
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Pocta českým skladatelům

sobota 30.7.2022 od 15:30
Bazilika Navštívení Panny Marie, Hejnice

O akci

POCTA ČESKÝM SKLADATELŮM
Otmar Mácha 100 let

Pořadatel: Dvořákův festival


ALEŠ BÁRTA – varhany
LUKÁŠ MOŤKA – trombon

Program:
A. Vivaldi - Sonáta e-moll pro pozoun a varhany / Largo-Allegro-Largo-Allegro/
J. S. Bach - Fuga sopra il Magnificat (BWV 733) pro varhany
G. B. Pergolesi - Sinfonia pro pozoun a varhany / Andante-Allegro con brio-Adagio-Allegro/
A. Dvořák - Preludium D-dur a Fuga g-moll pro varhany
W. Fesch - Sonáta a-moll pro pozoun a varhany / Largo-Alla breve-Allegro/
L. Janáček - Adagio pro varhany
L. Janáček - Postludium z Glagolské mše pro varhany
B. Lynn - Doolallylasticks pro pozoun
O. Mácha - Smuteční toccata pro varhany
O. Mácha - Svatební toccata pro varhany

Více informací

Lukáš Moťka je vyhledávaným sólovým a komorním hráčem. Vystoupil na mnoha podiích doma i v zahraničí. V současné době spolupracuje s předními českými soubory a je sólo-trombonisou České filharmonie. Hru na trombon vystudoval na Konzervatoři Pavla Josefa Vejvanovského v Kroměřížia Janáčkovu akademii múzických umění v Brně a Akademii múzických umění v Praze Svá studia si rozšířil také v zahraničí na Konservatorium privatuniversität Wien ve třídě Gabriela Madase.

Sólově vystoupil např. s Českou filharmonií, Filharmonií Brno, Pražským komorním orchestrem a dalšími. V současnosti se věnuje také pedagogické činnosti jako lektor interpretačních kurzů doma i v zahraničí a jako pedagog Akademie múzických umění v Praze.

Aleš Bárta (nar. 1960) je jedním z nejúspěšnějších českých varhaníků. Svá studia zahájil na brněnské konzervatoři u prof. Josefa Pukla a pokračoval na pražské Akademii múzických umění ve třídě doc. Václava Rabase. Již při studiu se stal úspěšným účastníkem významných soutěží. Je vítězem Mezinárodní varhanní interpretační soutěže Antona Brucknera v Linci 1982, laureátem Mezinárodní varhanní soutěže Franze Liszta v Budapešti 1983 a absolutním vítězem Mezinárodní varhanní soutěže Pražského jara 1984. Jako sólista vystupuje s předními symfonickými a komorními orchestry (Česká filharmonie, Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, Virtuosi di Praga, Pražský komorní orchestr) a význačnými sólisty (Josef Suk, Ivan Kusnjer, Sergej Kopčák, Miroslav Kejmar).