Předprodej byl ukončen

Jers Duo
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Jers Duo

sobota 13.8.2022 od 18:00
Kostel sv. Jakuba, Církvice

O akci

JERS DUO


JAROSLAV PELIKÁN – flétna
JAROSLAV NOVÁK – kytara

Pořadatel: Dvořákův festival

Program:
G. Ph. Telemann - Sonáta C-dur
F. Benda - Sonáta F-dur
W. A. Mozart - Andante C-dur
A. Dvořák - Sonatina op.100 (transkripce Jers-duo
z originálu pro housle a klavír)
G. Faure - Fantaisie op.79
M. Ravel - Habanera
J. Pelikán - Agua e Vinho - variace na téma braz.
skladatele E. Ghismontiho
J. Novák - Suita (Sváteční slzy, Píseň a Váhavá dívka)

Více informací

Jaroslav Novák /1968 Praha/ kytarista, zpěvák, skladatel a pedagog. V dětství studoval hru na violoncello a od 13-ti let se věnuje hře na kytaru a kompozici. Vystudoval gymnázium J. Keplera a Konzervatoř v Praze, obor kytara a skladba. Studia na konzervatoři zakončil v roce 1995 „Koncertem pro kytaru a rockový orchestr“. V roce 1984 zakládá spolu s flétnistou J. Pelikánem „Jers-duo“, soubor zaměřený na interpretaci klasické i vlastní tvorby, který v roce 1993 vydává autorské CD „Mlčenlivé příběhy“ a roku 1996 se stává laureátem soutěže Mladá Praha. Příležitostně se věnuje studiové a koncertní spolupráci nejen s předními českými symfonickými orchestry, ale i skupinami a soubory jiných hudebních žánrů. Od roku 1998 vyučuje na Pražské konzervatoři. Pro kytaru zkomponoval celou řadu kompozic (koncerty, sonáty, suity, etudy), je autorem 70-timinutové rockové „Symphony in E“, zhudebňuje moderní českou poezii (cca 250 písní). Příležitostně píše hudbu pro divadlo, TV a film. Od roku 2009 vystupuje s vlastním autorským programem, shrnujícím jak jeho kytarovou, tak písňovou tvorbu.

Jaroslav Pelikán /1970 Praha/ flétnista, skladatel. Od dětství byl členem Kühnova dětského sboru, kde získal především vztah k hudbě. Studoval na pražské konzervatoři flétnu (prof. J.Riedlbauch) a skladbu (prof. J.Feld). Pokračoval na HAMU flétnu (prof. F.Čech a prof. J. Válek) a skladbu (prof. V. Riedlbauch a prof. J. Filas). V letech 1992-93 působil v Brazílii. Od roku 1996 je 1. flétnistou orchestru ND. Jako sólista vystupuje s řadou orchestrů (orchestr ND, PKF, Východočeská filharmonie Pardubice, Talichův komorní orchestr, Severočeská filharmonie Teplice, KSO, Orquestra da camera do Pará aj.).

Jako sólista vystoupil i v zahraničí (Japonsko, Brazílie, Německo, Maďarsko, Francie, Itálie aj.). S kytaristou J. Novákem je členem Jers-dua, s nímž vydal CD Mlčenlivé příběhy. V loňském roce byl pozván jako profesor na mistrovské kurzy pořádané federální univerzitou v Brazílii. Jako skladatel se věnuje především instrumentální hudbě. Můžeme jmenovat např. koncerty pro hoboj (provedený mimo jiné v Tokyu za přítomnosti japonské princezny), flétnu, kytaru a fagot (objednaný pro soutěž Pražského jara 2002),Dechový kvintet, Stabat Mater, Symfonie B dur, Betlémská mše aj. Pro hobojovou soutěž Pražského jara zkomponoval Sonatinu. V současné době hraje na dřevěnou flétnu značky A. Braun.