Předprodej byl ukončen

GO Kamera: L. Hrabalová - Pecky Orientu, M. Thoma - Bhútán
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

GO Kamera: L. Hrabalová - Pecky Orientu, M. Thoma - Bhútán

pátek 22.4.2022 od 17:00
Hvězdárna a planetárium Brno, Brno

O akci

Přednášky průvodců a blízkých CK Livingstone na festivalu GO Kamera

Lenka Hrabalová: PECKY ORIENTU

Divoký a stále rozbouřený svět Blízkého východu nepřestává fascinovat mnohé cestovatele. Vždyť právě tady vznikaly starověké civilizace a kultury, které po sobě zanechaly monumentální památky. A do toho zde lze najít krajinu vysokých hor, hlubokých lesů i tajemných oáz. Nejkrásnějšími místy regionu, ale také mnoha neznámými zákoutími, nás provede cestovatelka - arabistka a íránistka Lenka Hrabalová.

Lenka Hrabalová je arabistka, íránistka, cestovatelka a novinářka, která na Blízkém východě tráví většinu svého času a jeho krajinu projela s batůžkem na zádech i s foťákem a kamerou. 

Michal Thoma: BHÚTÁN

Bhútán + poslední Šangri-la. Himálajské království, které svébytným způsobem odolává modernizaci, vybírá si z našeho světa to nejlepší a nechává si to nejlepší ze sebe. Poznáme starobylé hrady a kláštery, život mnichů a radosti a starosti běžných Bhútánců. Dozvíme se jak a proč Bhútánci uznávají falus, proč jedí pálivé papričky a i jak sportují a baví se. Projdeme se i po trase nejkrásnějšího Bhútánského treku Malý Snowman. A dozvíme se, jak Bhútán zvítězil nad covidem a jakou roli v tom hrálo Jeho Veličenstvo Dračí Král

Michal Thoma, fotograf, publicista. Zaměřuje se na oblast Jižní Asie, zejména Nepál, Bhútán, Indii a Srí Lanku, historii, politiku i současnost. Spoluautor publikací Pod hradbou Himálaje a Příběh čaje. Zakladatel a moderátor facebookové skupiny Himálaj, nejdůležitějšího českého zdroje informací o "Třetím Pólu" Země.

Další akce pořadatele

Výstava Tajemná Indonésie, Tamtamy času - Nová Guinea - 7.12.2023 od 12:00 – 30.6.2024, Palladium Praha, Praha

Cestovatelské středy v NM: Písařík, Vachler, Seidlová - 24. dubna od 19:00, Národní muzeum (nová budova), Praha

GO KAMERA 2024: Turek, Macko, Hejma - 20. dubna od 13:00, Pavilon Anthropos, Brno

GO KAMERA 2024: Švaříček, Hogenová - 20. dubna od 17:15, Pavilon Anthropos, Brno

Pořadatel