Předprodej byl ukončen

GO Kamera: L. Hrabalová - Vých. Turecko, T. Beránek: Nepál
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Cestování / Outdoor

GO Kamera: L. Hrabalová - Vých. Turecko, T. Beránek: Nepál

neděle 24.4.2022 od 12:30
Hvězdárna a planetárium Brno, Brno

O akci

Přednášky průvodců a blízkých CK Livingstone na festivalu GO Kamera

Lenka Hrabalová: VÝCHODNÍ TURECKO

Daleko od světel Istanbulu, doslova za horami a řekami, se nachází snad nejzajímavější část Anatolie. Domov Turků, Kurdů, Arabů, Arménů i syrských křesťanů je fascinující mozaikou světů, které vznikaly na březích Eufratu a Tigridu. Monumentální památky, náboženská centra kudy kráčeli bibličtí proroci i tradiční vesnice ve stínu Araratu představí arabistka a íránistka Lenka Hrabalová.

Lenka Hrabalová je arabistka, íránistka, cestovatelka a novinářka, která na Blízkém východě tráví většinu svého času a jeho krajinu projela s batůžkem na zádech i s foťákem a kamerou. 

Tomáš Beránek: NAMASTÉ NEPÁL

Cestovatel, geograf a kartograf Tomáš Beránek již 15 let vede spolek Namasté Nepál. Rozvojová pomoc v zemi pod Himálajem v podobě staveb škol, podpory nejchudších školáků, vysílání dobrovolných učitelů angličtiny i pomoc po ničivém zemětřesení roku 2015 již přesáhla objem 1 milionu eur. Pro Tomáše se Nepál stal druhým domovem a dokáže poutavě vyprávět nejen o nevšedních zážitcích z vysokohorských treků, o místech, kam se běžný turista nedostane, ale i o nesnadném životě místních obyvatel, kteří i přes svou chudobu neztrácejí srdečnou přívětivost a pohostinnost.

Další akce pořadatele

Výstava Tajemná Indonésie, Tamtamy času - Nová Guinea - 7.12.2023 od 12:00 – 30.6.2024, Palladium Praha, Praha

Pořadatel