Předprodej byl ukončen

ParaFest OSTRAVA 2022
FESTIVAL / KONCERT / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / ZÁBAVNÍ PARK / Hudba – Pop, Rock / Děti / Sport

ParaFest OSTRAVA 2022

5. – 7. května 2022 od 14:00
Trojhalí Karolína, Ostrava

O akci

Festivalová sezóna v Ostravě začíná! Zbrusu novým ParaFestem!

Tři dny plné hudby, zábavy, sportu i s interaktivní gastro scénou v ostravském Trojhalí Karolina.

Vystoupí Kapitán Demo se svou novou deskou, The Tap Tap, ostravská hudební skupina Nedivoč a další...
Celé pojetí festivalu je netradiční. ParaFest je totiž určen naprosto všem, dětem, jejich rodičům, kulinářským fajnšměkrům i hudebním fanouškům. Všem naprosto bez ohledu na věk nebo zdravotní možnosti, všem bez rozdílu!

Program ParaFestu doplní také talkshow s Jakubem Kohákem, který na pódium pozve nejen kulturistu Dana Minstera, ale i další známé osobnosti sportu a parasportu!

Tváří prvního ročníku ParaFestu se proto stal Dan Minster. Manžel, otec, vozíčkář, ale také velmi úspěšný kulturista. Právě jeho příběh nádherně provází celou myšlenku ParaFestu. Užívat si kulturu a sport můžeme všichni, bez rozdílu a společně na jednom místě! A tím místem se stává od 5. května 2022 Trojhalí Karolina. „Chtěli jsme propojit oba světy, zdravých, handicapovaných a dopřát jim společný zážitek. Zdravému návštěvníkovi chceme představit svět handicapovaných z různých oblastí každodenních aktivit. Handicapovaným nabízíme příležitost odreagovat se, pobavit se hudbou, jídlem. ParaFest nezná rozdíly, ale zábavu, sport, kulturu se vším všudy,“ říká vedoucí produkce Zuzana Janošová.

Bohatý program tak nabídne i dopolední program pro děti ze škol Moravskoslezského kraje. Ve vnitřní i venkovní zóně si právě žáci a studenti mohou vyzkoušet třeba parahokej, handbike, paraflorbal nebo paralukostřelbu. To vše pod dohledem místních klubů, zkušených animátorů, ale i některých paralympioniků.

O uspokojení chuťových buněk návštěvníků ParaFestu se postará šéfkuchař a showman David Valíček a jeho Food Atelier. I tato stage bude přizpůsobena všem! Vařit se bude na speciální gastro platformě pro vozíčkáře, pro nevidomé budou připravené nutné kuchařské pomůcky a neslyšícím si kuchařskou show užijí díky překladu do znakového jazyka. Ten bude přitom i součástí hudby!

Novou desku nedávno vydala kapela Nedivoč. Její koncert doplní skupina Hands Dance, která se věnuje právě uměleckému tlumočení do českého znakového jazyka. Bořit bariéry bude na ParaFestu určitě i Kapitán Demo. Ten pouhý den před startem festivalu křtí svou novou desku Mistr světa všeho a v Ostravě tak rozhodně Kapitán Demo nemůže chybět. Hudební stage by nebyla na ParaFestu kompletní bez absolventů školy Jedličkova ústavu, energické skupiny The Tap Tap!

Vše aktuálně na ParaFest.cz

 

Více informací

Aktuální informace na ParaFest.cz 

facebook 
instagram

Pořadatel

PARA HOCKEY OSTRAVA z.s. - PARAOSTRAVA21

parahockey.cz