Akce byla zrušena

Kanárci v síti LIVE
DIVADLO / KONCERT / KONFERENCE / KONGRES / ONLINE / PŘEDNÁŠKA / SHOW / VYSTOUPENÍ / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Byznys / Profesní / Představení / Hudba / Osobní rozvoj / Stand-up / Talk show / Umění

Kanárci v síti LIVE

úterý 3.5.2022 od 18:00
Klub Šelepka, Brno

O akci

Saša Alvarová a Josef Holý vám popíšou, jak funguje propaganda na sociálních sítích. A třeba vám i dají návod na to, jak mluvit o válce na Ukrajině s vaší babičkou, která nevěřila na Covid a teď je přesvědčená o tom, že si Ukrajinci v Česku neváží naší pomoci.

Podcast Kanárci v síti informuje o principech propagandy, hybridní války a dezinformacích na internetu a obzvlášť na sociálních sítích. Pro mnohé posluchače znamená prostředek prozření. Když si uvědomíte, že algoritmy sociálních sítích jsou naprogramované na to, aby nás na Facebooku udržely co nejdéle, a že nejvíc vaší pozornosti "ukradnou" emočně vypjaté a přepjaté příspěvky, možná vám dojde, proč na něm trávíte tolik času a nemůžete se od něj odtrhnout. Aspoň dokud neodpovíte tomu pitomci, který se v diskusním vláknu přece tak naprosto zásadně mýlí.

Alexandra Alvarová je novinářka, expertka na komunikaci, komunikační stratég volebních kampaní a v neposlední řadě spisovatelka. Její knihy Průmysl lži (2017) a Krmit démony (2020) popisují, jak dezinformační mašinerie bez našeho vědomí mění náš svět. K lepšímu? To ani omylem!

Josef Holý je expert na algoritmy sociálních sítí a umělou inteligenci. Ví, jak proč Facebook funguje tak, jak funguje. A hlavně to dokáže srozumitelně vysvětlit.

Přijďte si pro svou dávku informací, ale i emocí – tentokrát živě, na Šelepku. Saša žije v Americe, takže jsme velmi rádi, že při své návštěvě Česka přijala naše pozvání a na besedě vystoupí.

Další akce pořadatele

Vilda Majtner slaví 70 let - 17. května od 19:00, Klub Šelepka, Brno

Ferda mravenec a brouk Pytlík na Šelepce - 14.3.2021 od 15:00, Klub Šelepka, Brno

Pořadatel