Předprodej byl ukončen

Procházka od vína k vínu v Židlochovicích
FESTIVAL / Gastro

Procházka od vína k vínu v Židlochovicích

sobota 21.5.2022 od 10:00
Infocentrum, Židlochovice

O akci

Srdečně vás zveme na procházku po Židlochovicích, během které budete moci ochutnat vína od vinařů z regionu Židlochovicko. Zároveň budete moci navštívit historické vinařské sklepy, které jsou veřejnosti běžně nepřístupné.


Neomezená degustace vín u vinařů bude od 10:00 do 18:00.


Od 18:00 navážeme koncertem cimbálové muziky Šatava a občerstvením na dvoře místního Komunitního centra.

Více informací

Myšlenka uspořádat podobnou akci vznikla před dvěma lety. Snahou bylo přinést do Židlochovic akci podobnou velmi populárním “otevřeným sklepům”. Ačkoli se s naším městem pojí silná vinařská tradice, v Židlochovicích nemáme dostatek profesionálních vinařů, kteří by mohli akci tohoto rozsahu zaštítit. Naše myšlenka se tak rozrostla do okolních měst a obcí s cílem podpořit vinařskou kulturu v Židlochovicích, zviditelnit vinaře z regionu Židlochovicko a poodhalit návštěvníkům zajímavá místa města Židlochovice, která jsou běžně našim očím skryta.

V sobotu 21. května 2022 od 10:00 do 18:00 se uskuteční první ročník Procházky od vína k vínu v Židlochovicích, kde budete moci navštívit profesionální vinaře ze Židlochovic, Nosislavi, Žabčic, Hrušovan u Brna, Blučiny, Moutnic a ochutnat i zakoupit jejich vína. Tito vinaři budou přítomni na stanovištích, kterými jsou prostory nového Komunitního centra a historické sklepy (např. Strejcův sbor, v jehož přízemí se nacházejí zaklenuté místnosti, které jsou pozůstatky českobratrské fary a kostela ze 16. století.). Dále budete moci navštívit klubovnu místní Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Židlochovice, kde budete moci ochutnat vína židlochovických malovinařů.

Vstupenky na akci je možné zakoupit v kanceláři Infocentra města Židlochovice nebo on-line na smsticket.cz. Cena vstupenky v předprodeji je 500 Kč. Vstupenky je možné zakoupit taktéž v den konání akce za cenu 600 Kč v Infocentru města Židlochovice nebo v klubovně místní Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Židlochovice, v těchto místech si budou moci návštěvníci, kteří zakoupí vstupenky v předprodeji vyzvednout návštěvnický balíček. V ceně vstupného je zahrnut návštěvnický balíček - náramek, kterým se návštěvník prokáže u vinařů, neomezená degustace vín, sklenička a informační brožura.

Od 18:00 do 20:00 se v prostorách Komunitního centra Židlochovice uskuteční koncert cimbálové muziky Šatava. Na tuto část akce je vstup zdarma a návštěvníci si budou moci zakoupit vína od zúčastněných vinařů.

 

Další akce pořadatele

(ne)vinná procházka v Židlochovicích - 18. května od 12:00, Infocentrum, Židlochovice