Předprodej byl ukončen

Jak zlepšit svou pozornost
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Jak zlepšit svou pozornost

úterý 27.9.2022 od 19:00
Nová Akropolis, Brno

O akci

Pozornost je „psychickým svalem“, který nám umožní ponořit se do učení a do činnosti, kterou vykonáváme. Je to tak snadné nebo nás neustále ruší podněty z vnějšího světa, naše myšlenky a emoce…?

Seminář obsahuje techniky a cvičení, které nám ji pomohou zlepšit.

Více informací

Všem se nám pravděpodobně stává, že si nepamatujeme, zda jsme zamkli dveře nebo udělali věci, které děláme s určitým automatismem, protože naše pozornost byla v tom okamžiku „někde jinde“. Stejně tak známe situaci, že znovu a znovu čteme odstavec v knize a nevíme, o čem text pojednává. Pro nedostatek pozornosti nám činnosti, které děláme, trvají déle, hůře se učíme, opakujeme stejné chyby, protože jsme si neuchovali zkušenost. Někdy nám nejde ponořit se do „tady a teď“, protože naše schopnost soustředění je nestálá jako počasí, kolísá a je rozptýlená.

Náš seminář nám nedá pouze praktické rady k posílení pozornosti, ale bude obsahovat techniky a cvičení, které si společně vyzkoušíme na místě nebo je můžeme trénovat doma. Protože pozornost je vlastně takovým „psychickým svalem“, se kterým se musíme naučit správně pracovat. Můžeme zjistit co právě nám funguje zacílit ji správným směrem a být účinnějšími.

Pořadatel