Akce byla zrušena

Ferraty - adrenalinové cestování (Filip Mayer)
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Osobní rozvoj

Ferraty - adrenalinové cestování (Filip Mayer)

středa 8.6.2022 od 19:00
Pracovna, Praha

O akci

Cestovatelská platforma pro průvodce & cestovatele Kangelo tě zve na cestovatelskou přednášku.

"Miluji poznávat svět. Do nynějška jsem navštívil 66 států světa všemi možnými způsoby. Od projetí obytňákem Evropy, po objevování oceánu potápěním až po batůžkaření v Asii. Vždy jsem si ale nejvíce vychutnával dech-beroucí vyhlídky, adrenalinové zážitky a sportovní výkon. Naplňuje mě to energií. Právě proto jsem začal lézt zajištěné cesty, ferraty, vedoucí obvykle na vrchol hory.

Do nynějška jsem vylezl přes 100 ferratových cest od těch nejkratších až po ty vícedenní. Ferraty se začínají objevovat po celém světě, ale jejich rájem je Evropa. Cílem ferraty je zdolat cestu různých obtížností od A (nejsnazší) až po E („extrém“), které vedou do nějakého cílového bodu, jímž může být vrchol hory, konec soutěsky, druhá strana jezera nebo třeba vrchol přehrady. Každý ferratový nadšenec má vlastní výbavu, která se skládá minimálně ze sedáku, brzdy, helmy a rukavic.

Postupem času se ke mně začali přidávat kamarádi, protože chtěli začít objevovat svět se mnou. Právě proto jsem založil Kangelo, platformu pro cestovatele a průvodce. Tyto dva světy propojujeme mezi sebou. 

Rád bych tě pozval přednáška plnou příběhů, vyhlídek a samozřejmě i adrenalinu."

 

Filip Mayer „Deník Dobrodruha“
Filip vystudoval inženýra na Vysoké škole ekonomické v Praze, obor mezinárodní vztahy. Během prvních let na vysoké škole začal vášnivě cestovat, kdy nejdříve odjel do USA na program plavčíka Work & Travel. Během tohoto pobytu si cestování natolik zamiloval, že začal podnikat cesty po světě. Do nynějška navštívil 66 států světa. Jeho nejznámější je cesta po Asii na měsíc s batohem po Indii, Sri Lance a SAE. Tam založil svůj blog Deník Dobrodruha, který vypráví příběhy z cest. Postupem času vybudoval Kavárnu Dobrodruha, první cestovatelskou kavárnu v Praze (přerušen provoz nyní). Během covidové doby začal pracovat na Kangelo, mezinárodní cestovatelské platformě/aplikaci pro průvodce a cestovatele. Tomu věnuje většinu svého času, kdy sám pro platformu jezdí jako průvodce po světě. Svou největší cestu Filip podnikl po Evropě, kdy projel za 199 dní všechny státy Evropy. Cestu absolvoval po těžké embolii plic po operaci kolene, na kterou téměř zemřel. Lékaři mu zakázali v ten okamžik létat do konce života, ale zázračně se plně zotavil.

 

Více informací o Filipovi zde:

  • https://www.novinky.cz/cestovani/clanek/lekari-mu-zakazali-letat-tak-cech-projel-evropu-karavanem-40350536
  • https://forbes.cz/dobrodruh-mayer/
  • https://forbes.cz/51-zemi-za-tri-mesice-co-jsem-naucil-behem-roadtripu-napric-evropou/
  • https://www.businessanimals.cz/dobrodruh-filip-mayer/

Více informací

Pro slevu 30 Kč se registruj zdarma na:

1) web - www.kangelo.com

2) aplikace iOs/Android - Kangelo

Další akce pořadatele

Tři roky v Saúdské Arábii (Lukáš Synek) - 8.11.2020 od 18:00, Kavárna dobrodruha, Praha