Předprodej byl ukončen

Děti jsou taky lidi: Výchova, vzdělávání a vývojové trauma
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / WORKSHOP / LEKCE / Osobní rozvoj

Děti jsou taky lidi: Výchova, vzdělávání a vývojové trauma

čtvrtek 18.8.2022 od 18:00
Horká Vana, České Budějovice

O akci

O AKCI

Beseda o výchově v respektu a úctě, o svobodném vzdělávání a o tom, jak naše vlastní dětství ovlivňuje naše rodičovství.

O ČEM SE BUDE MLUVIT

Zdeňka se s vámi podělí o zážitky i zkušenosti mámy jednoho dvacetiletého mladého muže, čtrnáctileté unschoolerky a tříleté svobodné bytosti. Budete si moci povídat i o jejích osmi letech ve Svobodě učení, o několika rocích práce s dětmi v kroužcích a ve školce, o sedmileté domškolácké střídavce, jednom pokusu o komunitní školu, o natáčení dokumentu o svobodném vzdělávání nebo třeba o tisících příběhů traumat z dětství, které s ní sdílejí její sledující na Instagramu a Facebooku.

V průběhu vyprávění budete moci klást dotazy a beseda se postupně zaměří na konkrétní témata, která přinesete vy sami, abyste mohli odejít přesně s tím, pro co jste si přišli.

Více informací

ZDEŇKA ŠÍP STAŇKOVÁ

Miluje svobodu, Pipi Dlouhou punčochu, cestování a zmrzlinu. Je mámou 3 dětí a autorkou blogu a YouTube kanálu DĚTI JSOU TAKY LIDI. Ráda jezdí po světě a povídá si o svobodném vzdělávání, respektujícím rodičovství, důvěře v děti i v sebe a hledání cest, jak se k těmto ideálům přibližovat.

Podílí se na dokumentu Svobodné děti o rodinách na cestě za sebeřízeným vzděláváním a také pracuje na knize o dlouhodobých dopadech nerespektující výchovy. Kniha by měla vyjít v září tohoto roku.

Mimo to propaguje informovanost v oblasti práv dětí a rodičů ve vzdělávání - FB skupina Řešení problémů ve škole, stížnosti na učitele a školy, a od roku 2012 se podílela na rozvoji iniciativy Svoboda Učení.

www.detijsoutakylidi.cz