Předprodej byl ukončen

Muzika pro Karolínku - Klíč 40 let
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Muzika pro Karolínku - Klíč 40 let

středa 3.8.2022 od 19:00
Zámek, Blansko

O akci

Festival Muzika pro Karolínku je dlouholetou kulturní akcí v Blansku. Jedná se o cyklus koncertů přes celé léto na nádvoří zámku v Blansku.

 

V letošním roce uplynulo už celých 40 let od chvíle, kdy na jaře roku 1982 vznikla legendární folkově-renesanční skupina KLÍČ, která se už téměř od svého založení věnuje především renesančně znějící - velmi osobitě pojaté - autorské písňové tvorbě. V průběhu let se pak tato kapela propracovala mezi uznávanou a zcela nezaměnitelnou českou hudební špičku.

Silné melodie písní spojené s poetickými, výraznými a neotřele nadčasovými texty, to vše umocněno propracovaným nástrojovým i pěveckým aranžmá jednotlivých skladeb (podpořeným vysokou interpretační úrovní všech muzikantů), takový KLÍČ diváci i jeho příznivci už léta znají, mají rádi a obdivují. Hudebními odborníky je pak KLÍČ často označován za zakladatele žánru autorské historizující hudby – a díky tomu se během své existence tento soubor stal i výraznou inspirací pro spoustu dalších muzikantů a kapel.

Na jubilejních koncertech roku 2022 zazní jednak nejúspěšnější písně z dlouhé historie skupiny KLÍČ – ale samozřejmě nebude chybět ani nejnovější tvorba kapely z posledního alba vydaného v roce 2018. 

A pouze pro informaci ještě doplňujeme, že na výročních koncertech si diváci budou moci zakoupit všechna aktuální alba skupiny KLÍČ (včetně nejnovějšího CD „V čase zrání...“, nedávno vydaného vánočního „live“ DVD – a nové reedice dětského alba „Písničky z Breptánie“) – a současně budou v prodeji i obě sólová alba zpěvačky skupiny KLÍČ Pavly Marianové.

Obsazení skupiny KLÍČ (komornější pětičlenná sestava):
Jaroslav MARIAN  –  umělecký vedoucí, zpěv, šestistrunná a dvanáctistrunná kytara, perkuse
Pavla MARIANOVÁ  –  zpěv, krumhorny, zobcové flétny, dechový syntezátor, perkuse
Jitka KRUPIČKOVÁ  –  zpěv, příčná flétna, zobcové flétny, krumhorny, malý buben, perkuse
Jiří KRUPIČKA  –  zpěv, violoncello
Jan JANDA  –  zpěv, dvanáctistrunná a šestistrunná kytara

Vystupující

Klíč (CZ) – web