Předprodej byl ukončen

Koncert skupiny Grupo Palchukan z Kolumbie
KONCERT / PŘEHLÍDKA / VÝSTAVA / Hudba – Folk / Country, Spirituální, Worldmusic / Tanec / Umění

Koncert skupiny Grupo Palchukan z Kolumbie

středa 3.8.2022 od 18:00
Sacre Coeur, Praha

O akci

Srdečně vás zveme na koncert kolumbijské skupiny Grupo Palchukan, která přináší léčivou hudbu z amazonských hor.

Trio Palchukan je součástí známé hudební skupiny Putumayo, která udržuje starodávnou tradici svých předků naživu prostřednictvím hudby, písní a tradičních nástrojů.

Více informací

Grupo Palchukán se zrodilo v ruce 2013 se záměrem zachraňovat, kultivovat a sdílet tradiční domorodé zvuky kolumbijské Amazonie, její původní instrumentaci zaměřenou na léčení těla, mysli a ducha. 

Jde o trio, které se snaží přetavit znalosti zděděné po prarodičích do hudby. Hudebně povznášející seance s původními nástroji z kolumbijské Amazonie jsou v souladu s prastarou kosmo vizí amazonských šamanů. Grupo Palchukán udržuje starodávné kořeny naživu a seznámí je s každým, kdo chce mít to potěšení poznat starověkou kulturu Amazonských předků a jejich magickou a léčivou silu zvuků.

Tři generace rodiny Palchukan zasvětily svůj život poznání domorodých léčitelů, jejich technik a obyvatel tajemného amazonského pralesa. To, co postavilo jejich poznání a vědomí, je přetaveno do skladeb, písní, alegorií a léčivých textů sdílených se světem během jejich koncertů a vystoupení. Zdrojem jejich hudby jsou ceremonie a rituální oslavy domorodých kmenů z Sibundo údolí (Sibundo Valley) a regionu Putumayo v jižní Kolumbii, stejně jako je dědictví jejich předků.

Jejich zvuková díla jsou 2019 „Pinta Sonora“, 2013 „Binÿbe Shnán: Léčitel větru“, 2007 „Hledání míru“ až 2005 „Let duše“. Můžete je sledovat na YouTube, Facebooku a Instagramu jako @GrupoPalchukan

 

William Palchucan. Ředitel, andské aerofony.

Pochází z amazonského Piedemonte v Sibundoy údolí, kde studoval lokální nástroje domorodých obyvatel Amazonie, sbíral hudební tvorbu a příběhy, jakož i výtvarné umění jako dědictví Indiánů, šamanů a lidových léčitelů. Je držitelem několika domácích a mezinárodních cen a účastníkem různých akcí. Věří, že láska k hudbě rezonuje v lidském srdci. Je také výrobcem dychových nástrojů, které se používají v Hermanos Palchukán.

 

Mallku Palchukan. Perkuse, andské aerofony a hlas.

Hudebník z Los Pastos, přináší dědictví předků zděděné po rodičích domorodého původu Pastos a Killacingas; jeho hudební rytmus ho přivedl k doprovodu různých hudebních skupin jako Grupo Putumayo a dalších.

Kromě toho je technikem hudební produkce a podporuje nahrávací procesy Grupo Palchukán.

 

Sandra Tautas, hlas, kytara a charango.

Narodil se v San Juan de Pasto (Nariño). Její domorodý původ Quillacinga v ní rozkvétl zájem o záchranu své historie a prostřednictvím hudby předává svá poselství internalizace bytí a zachování elementu a záchrany matky Zeme. Je hudební producentkou, brand manažerkou a stojí za rozvojem značky Palchukán a Grupo Putumayo.