Akce byla zrušena

Korrontzi
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Korrontzi

neděle 28.8.2022 od 19:00
Amfiteátr u školy, Černošice

O akci

Korrontzi jsou špičková světová kapela worldmusic. Byla založena v roce 2004 v Mungii hráčem na baskický diatonický akordeon (trikitixa) Agusem Barandiaranem. Repertoár vychází z tradiční baskické lidové hudby, ale obohacuje ji o vlivy hudby jiných zemí a kultur s využitím moderních technologií a nových nástrojů.

Kromě Evropy koncertovali několikrát např. v USA, Kanadě, Argentině… a také třeba v Malajsii, Rio de Janeiru, na Reunionu, Kapverdách… S novými alby se pravidelně umísťují v top ten světového žebříčku worldmusic, zúčastňují se Womexu…. Realizují i velké projekty se symfonickými tělesy a velkými tanečními soubory. V České republice byli už na třech turné, naposledy před čtyřmi roky, a všude měli obrovský úspěch (Dny Prahy 10, Dotkni se Písku, festival v Jablonci nad Nisou…).

Budou tady i se stálým hostem Leturiou a dvěma tanečníky. Jedná se o vynikající muzikanty, jejich basový kytarista Kike Mora má i jazzové trio, se kterým navštívil ČR koncem roku 2019. V Bilbau odehrál i dvojkoncert s Marcusem Millerem, s jiným slavným Baskem Kepou Junkerou má za jedno album latinskou Grammy. Srdečně  Vás zveme v neděli 28.8. od 19.00 do Amfiteátru u ZŠ Černošice. Přijďte završit konec prázdnin vskutku nevšedním uměleckým zážitkem.

Více informací

Jen 15 min vlakem z Prahy a jen 5 min pěšky ze zastávky Černošice - Mokropsy.