Předprodej byl ukončen

Miluji tě, ale ...
DIVADLO / Představení

Miluji tě, ale ...

středa 1.2.2023 od 19:00
KD Rubín, Brno

O akci

Divadlo Palace

Čtyři dnešní mladí lidé se nervózně připravují na první schůzku, na které chtějí udělat ten nejlepší dojem. A potom již sledujeme celou plejádu jednotlivců, kteří se seznámí a pokračují spolu životem.

MILUJU TĚ... bylo poprvé uvedeno v roce 1995. Při jednom z prvních představení se jistá dáma v publiku neudržela a vykřikla, "To je o mně!" Od té chvíle bylo tvůrcům jasné, že mají v ruce hit. MILUJU TĚ... se od té doby stala nejdéle hranou komedií v historii "Off-Broadway". Kritika ji uvítala slovy: "Absolutní vítěz. Show o lidech a pro lidi" (Ganett Newspaper). MILUJU TĚ... je jediným "Off-Broadway" titulem, uváděným v "Official Broadway Theater Guide", který je oficiálním programem divadel na Broadwayi.

MILUJU TĚ... nemá příběhový děj. Jde o rychlý sled scének a hudebních čísel s jedním jediným tématem: vztah muže a ženy. Od prvních žhavých schůzek a příprav na ně, přes budování vztahu, svatbu, manželství, problémy s tchyní a tchánem, problémy s dětmi, únavu ze stereotypu, až po vztahy v pozdním věku. Obrovský úspěch této hudební komedie spočívá především v tom, že každý divák na celém světě už některou ze situací, odehrávajících se na jevišti, osobně zažil, nebo jí byl alespoň svědkem u svých přátel.

Zatímco první jednání této "inteligentní satirické hudební revue o lásce" (Variety) si satiricky pohrává s problematikou svobodných mužů a žen v dnešním světě, obrací druhé jednání svou pozornost k životu v manželství. Scénky plné břitkého humoru, skvělá muzika a laskavá nostalgie glosují nikdy nekončící zápas mezi oběma pohlavími. "Je to trhák!" (Fox 5TV).

Autoři sami s obdivuhodným smyslem pro přesné dávkování humoru a satiry vytvořili komedii, která je úžasně vtipná a přitom velice lidská. Sami o tom říkají ve své poznámce, či návodu, jak hru inscenovat: "Ta hra je především hudební komedií. Čím vtipnější ji uděláte, tím lépe. Ale musí být také laskavá."

Napsal: Joe DiPietro a Jimmy Roberts

Překlad:Adam Novák
Režie: Antonín Procházka
Kostýmy: Miroslav Král
Choreografie: Pavel Strouhal
Zvuk, světla: Tomáš Petrásek / Karel Komm

 

 

Na toto představení lze uplatnit "Předplatné". Při nákupu minimálně 3 představení a stejném počtu vstupenek na každé z nich, bude poskytnuta sleva 20 % z ceny vstupenky.

Tuto slevu lze uplatnit pouze na pokladně KD Rubín od 7.8.2022 do 30.8.2022.

Další akce pořadatele

Zpívání pro zdraví - PLAVCI - 15. února od 17:00, KD Rubín, Brno

"POZNEJ" Tajnou moc čísel - Monika Ben Thabetová - 20. dubna od 18:00, KD Rubín, Brno

Lída Baarová a ta druhá - 30. dubna od 19:00, KD Rubín, Brno

Pořadatel

Kulturní dům Rubín