Předprodej byl ukončen

Pavel Šporcl
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Pavel Šporcl

středa 26.10.2022 od 19:00
Hotel Svornost, Praha

O akci

Koncert Pavla Šporcla

Středa 26. října 2022 od 19.00 hodin, hotel SVORNOST v Praze - Dolních Počernicích

 

Pavel Šporcl je český houslový virtuóz světového renomé. Jedná se o velmi výraznou a silnou uměleckou osobnost, laureáta mnoha předních houslových soutěží, dnes patrně vůbec nejpopulárnějšího českého umělce působícího v oblasti vážné hudby. Po studiích na konzervatoři a na AMU studoval houslovou hru v USA.                                                                                                     

Vystupuje na světových pódiích, festivalech (Salzburger Festspiele, Pražské jaro, Schleswig-Holstein) i s renomovanými orchestry (Česká filharmonie, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Orchestre national de France, Liverpoolská královská filharmonie, Orchestre de Paris).

Své posluchače navíc zaujal svým často velmi neformálním vystupováním a oblékáním, kterým se snažil obecenstvu co nejvíce přiblížit – vystupoval se stylizovaným „pirátským“ šátkem na hlavě, nechal si postavit unikátní modré housle pro 21. století od nejlepšího současného houslaře Jana Špidlena.

Jeho nahrávky se těší velké přízni jak posluchačů, tak kritiky. Takřka všechna jeho alba získala titul Platinová deska. Vedle stěžejní klasické hudby koncertuje a nahrává i jiné žánry: s cikánskou kapelou (alba Gipsy Way & Gipsy Fire) odehrál přes 270 vystoupení v mnoha zemích světa včetně Číny. V roce 2012 nahrál své první pop-crossoverové album Sporcelain. Na koncertních pódiích se setkal s Karlem Gottem, Evou Pilarovou, Vojtěchem Dykem, Ewou Farnou, Terezou Černochovou, kapelou Kryštof i Hradišťanem. Je častým hostem televizních a rozhlasových pořadů, těší se zájmu všech médií.

V dětství se účastnil řady soutěží – na lidových školách umění, zvítězil v mezinárodní Kocianově houslové soutěži, v rozhlasovém klání Concertino Praga [končertino prága] atd. Kladl důraz na svědomitou přípravu; soutěže pro něj představovaly motivaci (doslova „jeden z hnacích motorů“). Aniž považuje za nutné vyhrát, Pavel Šporcl vidí jako největší přínos soutěží – krom nezbytné přípravy – podání co nejlepší výkonu.

Koncert se koná v hotelu Svornost v Praze - Dolních Počernicích. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji přes SMSticket nebo v sídle Oázy Dolní Počernice, Stará obec 6, Praha - Dolní Počernice, tel. 775 602 556.

 

Vystupující

Pavel Šporcl (CZ) – web