Předprodej byl ukončen

Malá noc módy VI.: 𝔱𝔢𝔯𝔭𝔰𝔦𝔠𝔥𝔬𝔯𝔢
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / TANEČNÍ PARTY / VÝSTAVA / Byznys / Profesní / Umění – Design

Malá noc módy VI.: 𝔱𝔢𝔯𝔭𝔰𝔦𝔠𝔥𝔬𝔯𝔢

30. září – 1. října 2022 od 16:00
Židenická smuteční síň (vstup z ulice Komprdova), Brno

O akci

Alternativní móda i umělecká díla oživí Smuteční síň

Malá noc módy je platformou a kolektivem představující lokální i zahraniční alternativní, studentskou a nezávislou módu skrze přehlídkové a výstavní akce, publikace, debaty či workshopy.

Zahajovací večer šestého ročníku Malé noci módy se uskuteční v bývalé smuteční síni v Brně-Židenicích. Historická budova, která byla navržena architektem Ivanem Rullerem v roce 1983, je 15 let uzavřena a od roku 2011 byla hala odsouzena k demolici. Po obsáhlé diskuzi a petici ze stran obyvatelů Židenic se však síň dočkala nového slibu a v roce 2020 bylo rozhodnuto o její rekonstrukci.

Programem večera bude komentovaná prohlídka budovou smuteční síně a výstava. Tento prostor znovu ožije speciálním programem, kterým bude performance a výstava, jež jako obskurní vize bude reflektovat to, co móda v současnosti znamená v různých uměleckých a společenských sférách.

MNM Konference prozkoumá módu v médiích, průmyslu i školství

Druhý den Malé noci módy bude provázet celodenní konference, které se zúčastní široké spektrum módních nadšenců a nadšenkyň, profesionálů a profesionálek z módního prostředí. Skrze tři diskuzní panely se bude diskutovat nad tématy medializace, industrializace a edukace a společně s pozvanými hosty se bude narážet na možné či nemožné průsečíky jednotlivých disciplín. Jednotlivé hosty i zapojené umělce postupně oznamujeme na sociálních sítích.