Předprodej byl ukončen

KATALYZÁTOR_STABILITY
DIVADLO / Představení

KATALYZÁTOR_STABILITY

neděle 6.11.2022 od 19:30
Co.Labs, Brno

O akci

Možná máš dítě, ale stejně jsi sám. Tvůj pocit samoty je stejný.
„Asi.“

Autorská performativní esej pojednávající o tématu interrupcí a interrupčního zákona ve slovenském a českém kontextu, o hranicích zodpovědnosti, individuality a tabuizace. Kde naráží idea regulace interrupcí na pomyslnou hranici morální zodpovědnosti? Kdo je oběť a kdo je viník? Co za benefity nese interrupční zákroky regulovat? Žena jako subjekt, nebo objekt? Mechanismy moci na půdorysu rodinných vztahových vzorců.

Bránit si svůj vlastní svět se zdá být jediným východiskem.

Averze_ je profesionální divadelní platforma, která vznikla v září 2020. Sdružuje divadelní umělce různých profesí se zaměřením na novou činohru a hraniční divadelní formy. Propojuje v sobě autorský a experimentální přístup. Programově se věnuje sociálním tématům a feminismu v kontextu reflexe soudobé společnosti.

Mezinárodní performativní projekt vznikl jako spojení pěti uměleckých subjektů –⁠ Averze_, platformy Innenhof o. z., bratislavského kulturního centra P*AKT, brněnské zóny nezávislého umění CO.LABS a pražské Venuše ve Švehlovce.

Tento projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Projekt rovněž podpořilo Ministerstvo kultury ČR, Fondy EHP, Nová Síť z. s., Státní fond kultury a Statutární město Brno. Averze_ je rezidenční skupinou zóny nezávislého umění CO.LABS.

Innenhof je umelecká platforma orientovaná na obsah nie médium.

P*AKT Kultúrne Centrum je bratislavská ​​platforma pre performatívne, hudobné a vizuálne umenie. Miesto pre umelcov z marginalizovaných, zdravotne znevýhodnených a LGBTI+ komunít.

CO.LABS je brněnská tvůrčí nezávislá profesionální platforma, která se zaměřuje na podporu tvorby nezávislých tvůrců a tvůrkyň v oblasti performing arts a dalších uměleckých oblastí.

Venuše ve Švehlovce je pražský multifunkční kulturní prostor v budově Švehlovy koleje.

Realizační tým:

Text: kolektiv

Režie: Alexandra Bolfová

Dramaturgie: Karolína Vaňková

Kostýmy, scéna: Anna Tichá

Hudba: Tomáš Mohr

Lighting design: Filip Obermajer

Videoart/grafika: Filip Obermajer, Jiří Kolář

Produkce: Klaudia Klembarová

Technical manager: Tereza Papáčková

Grafika: Karolína Srpková

Foto: Petr Novák, Bára Podola

Asistentka dramaturgie: Martina Havierová

Asistent režie: Jakub Štrba

Pohybová spolupráce: Eva Priečková

Performer/ky: Mária Ševčíková, Michal Kraus, žena