Předprodej byl ukončen

Dušičkový koncert světových hvězd operního nebe
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Dušičkový koncert světových hvězd operního nebe

středa 2.11.2022 od 17:00
Kostel Sv. Martina ve Zdi, Praha

O akci

Zastavme se v tento neopakovatelný nostalgický čas provázející Památku zesnulých.  Zavzpomínejme s úctou a pokorou na naše bližní a vzdejme čest jejich památce zpěvem s vynikajícími interprety, kteří nám přinášejí prožitek v podobě nejznámějších melodií pojednávajících o duchovních tématech.

Účinkující:

Sopranistka Nana Miriani, sólistka milánské La Scaly a dalších světových operních scén, která je dobře známa i v České republice. V Praze zpívala ve Státní opeře a v Národním divadle, publikum ji zná i z Národního divadla moravskoslezského v Ostravě, na Slovensku ve Slovenském národním divadle v Bratislavě a ve Státní opeře Banská Bystrica.

Italský tenor Paolo Lardizzone, který nemá v Čechách konkurenci a na světových scénách sklízí potlesk vestoje. Paolo Lardizzone miluje své publikum po celém světě, v České republice pravidelně účinkuje v divadlech v Plzni, Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Liberci, Praze a Ostravě. Na Slovensku pravidelně hostuje ve Státní opeře v Bánské Bystrici, publikum ho mělo možnost
ocenit i v opeře v Bratislavě. Od roku 2013 získává uznání kritiků po celém světě a byl také definován jako:"… mladý José Carreras".Za vystoupení v roli Edgara v opeře Edgar od Pucciniho získal nominaci na nejprestižnější výroční cenu České republiky za nejlepšího operního zpěváka: Cenu Thálie 2015.

Host: Noema Erba je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku jako sólistka například v Teatro Verdi v Pise v Itálii,
působila v různých operních projektech po celém světě například v Grazu v Rakousku. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

Klavírní doprovod: Daniel Štulpa.

Program: 

1. Ombra mai fu - G. F. Händel
2. Ave Maria – G. Caccini
3. Pieta, Signore! – A. Stradella
4. Ave verum corpus - W. A. Mozart
5. Ave Maria – F. Schubert
6. Biblická píseň č. 4 – A. Dvořák
7. Agnus Dei - G. Bizet
8. Ave Maria – Ch. Gounod
9. Panis Angelicus - C. Franck
10. Pie Jesu (Requiem) – G. Fauré
11. La Vergine Degli Angeli (La Forza del Destino) – G. Verdi
12. Ave Maria - P. Mascagni
Délka koncertu: 60 minut

Sólisté:

Nana Miriani -  Narodila se v Tbilisi (Gruzie), kde vystudovala zpěv na Hudební akademii. Ve studiu pokračovala na Accademia Chigiana v Sieně (1995/96), na Arturo Toscanini Accademia di Canto v Parmě (1997) pod vedením tenoristy Carla Bergonziho, a poté ve Verdi Opera Studio (při Fondazione Verdi Festival) v Teatro Regio di Parma pod vedením sopranistky Renaty Scotto (2000/2001). Debutovala v roce 1998 v Bussetu v roli Abigaille ve Verdiho opeře Nabucco. V řadě italských měst se představila jako Giordanova Fedora, Santuzza v Mascagniho Sedláku kavalírovi, Pucciniho Tosca, Amélie ve Verdiho Maškarním plese (zpívala ji mj. také v Teatro Regio di Parma v roce 2001 pod taktovkou Valerije Gergieva), Verdiho Lady Macbeth, Aida a Leonora v Trubadúrovi ad. Jako Tosca se představila mj. i v milánské La Scale v inscenaci režiséra Luky Ronconiho za řízení Lorina Maazela. Hostuje rovněž ve Francii, Polsku, Německu, České a Slovenské republice. Debutovala ve Státní opeře Praha v roli Abigaille. Hostuje v Národním divadle v Praze (Santuzza) a v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě (Abigaille, Fedora a Kostelnička v Janáčkově Její pastorkyni). 

www.nanamiriani.com/

Paolo Lardizzone - italský tenor Rodák z italského Militella, začal studovat zpěv pod vedením Maestra Giacoma Rocchettiho a později u Maestra Nazzarena Antinoriho v Accademii Beniamino Gigli v Recanati. Žije ve městě Camerino di Macerata. Svůj debut uskutečnil v roce 2007 rolí Manrica ve Verdiho Trubadúrovi na milánském Festivalu Castello Sforzesco. V roce 2008 se s velkým úspěchem poprvé zhostil role Vévody z Mantovy ve Verdiho Rigolettovi, pod taktovkou Maestra P. Gelminiho. Zpívá úlohu Ghina v Doninzettiho opeře Pia de Tolomei, Macduffa v opeře Macbeth Giuseppe Verdiho a rytíře Des Grieuxe v Manon Lescaut Giacoma Pucciniho pod taktovkou Maestra E. de Filippis, Maria Cavardossiho v Pucciniho Tosce, Turiddu v Sedláku kavalírovi od P. Mascagniho, s režisérem Maestrem L. de Marchim, Dona José v Carmen pod taktovkou Maestra A. Benigniho. V letech 2010/2011 v úloze Alfreda ve Verdiho Traviatě, Kalafa v opeře Turandot Giacoma Pucciniho. V sezóně 2013/2014 zpívá Alfreda ve Verdiho Traviatě na Mezinárodním festivalu v Pekingu, Vévodu z Mantovy v Rigolettovi v Boloni a Parmě, Cavardossiho v Tosce ve Spoletu, Manrica v opeře Trubadúr v Trentu, účastní se opery Rigoletto jako Vévoda z Mantovy v rámci worldvision pod taktovkou Maestra Zubina Mehty. V roce 2014 na scéně Operního divadla in chorvatském Splitu zpíval roli Fausta v opeře Mefistofele Arriga Boita, pod taktovkou Maestra Niksa Bareza. V říjnu 2014 vystupoval v úloze Radamese (Aida) v Káhirském divadle a v opeře v Plzeni. V listopadu zpíval Alfreda v Traviatě se souborem Compagnia d'Opera Italiana na turné po Německu a Rakousku. V prosinci 2014 pak Cavardossiho v Tosce a vystoupil na Festivalu Puccini při příležitosti otevření Villa Argentina ve Viareggiu. V lednu 2015 se opět objevil v roli Radamese na scéně Opera Theatre v Káhiře. V lednu 2015 velmi úspěšně pěvecky ztvárnil role Cania v Komediantech a Turiddu v Sedláku kavalírovi v divadle v Plzni. Poté vystoupil ve Francii s Mozartovým Requiem a na turné po Španělsku a Francii jako Pinkerton v Madama Butterfly. V roce 2016 vystoupil opět v roli Macduffa v Macbethovi, a to v plzeňském divadle. V současné době zpívá v roli Radamese v Aidě na scéně Dolnobavorského divadla v Německu.

www.tenorepaololardizzone.com/

Host večera: Noema Erba - je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

noemaerba.com/

Daniel Štulpa - český pianista, sólový i komorní hráč, pedagog, korepetitor a hudební aranžér, do jehož sféry aktivit již po mnoho let spadá hudební spolupráce s mnohými význačnými představiteli rozličných hudebních žánrů. Uhelným kamenem jeho zájmu je kromě sólového působení především korepetice a koncertní působení v součinnosti s instrumentalisty a nejen operními pěvci. Dále se na jevišti aktivně účastnil spolupráce s R. Podlipskou, která ztvárnila titulní roli Máří Magdaleny v muzikálu Jesus Christ Superstar. Danielu Štulpovi není cizí ani iniciativa ohledně benefičních a charitativních aktivit, kdy byl účasten benefičního koncertu s Bárou Basikovou v Krystofove údolí, benefičního koncertu ve spolupráci s MaMa foundation v Jablonci nad Nisou, jejímž ambasadorem se posléze stal. Také byl nápomocen vytvoření e-knihovny pro dětské onkoligcké oddělení Nemocnice Motol, kde nejen vystoupil, ale ujal se rovněž role jakožto organizátor a iniciátor projektu. V neposlední řadě svou přítomností podpořil charitativní akci Art for Life společně se sopranistkou Noemou Erbou (2012). Danielovo pedagogické působení zahrnuje letitou praxi jak v soukromé oblasti, tak na různých školách, ze kterých jmenujme Mezinárodní konzervatoř Praha.