Předprodej byl ukončen

Petr Kocman & Band        j.h.  Petra Černocká & Jiří Pracný
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Petr Kocman & Band j.h. Petra Černocká & Jiří Pracný

sobota 22.7.2023 od 19:30
Letní areál U Letců, Hradec Králové

O akci

Petr Kocman  je český zpěvák a hráč na kytaru, foukací harmoniku, mandolínu, basu; vedle toho také hudební producent, aranžér a studiový hráč.

Od devíti let vystupoval se svým otcem Zdeňkem Kocmanem, nejprve v duu nebo jako hosté různých kapel. Později si společně založili kapelu Daňový únik, jejíž název vymyslel jejich kamarád Honza Vyčítal. Ve svých jedenácti letech poprvé veřejně vystupoval s Michalem Tučným. Jedenáct let, od roku 1995 do roku 2006, působil jako člen skupiny Greenhorns Honzy Vyčítala.

V současnosti hraje se svou doprovodnou skupinou PK Band. Dále také s Jiřím Vondráčkem a jejich společnou kapelou VOKOBERE. Mnoho let také spolupracuje na koncertech a na natáčení desek s bratry Honzou a Františkem Nedvědy. Na Country radiu připravuje každý týden svůj pravidelný autorský pořad s názvem Country je všechno, co se mi líbí, který je vysílán v premiéře každé pondělí večer 20:00–21:00.[1] Představuje posluchačům hudbu ze svého archivu, který čítá několik tisíc CD, včetně pravidelných novinek z celého světa. Country hudba, kterou pouští a propaguje, je crossover s ostatními žánry jako třeba rock, pop, blues, jazz, swing, rocknroll atd., čemuž odpovídá název pořadu.

Své pořady také má na internetovém rádiu Click & Country.

Více informací

Na konzervatoři vystudovala operní zpěv a hru na klavír, po absolutoriu školy začínala zpívat se skupinou Pastýři Petra Hanniga. V Divadle Semafor hrála v legendární Šimkově a Grossmannově hře Besídka v rašeliništi, později v Suchého hrách Jonáš a dr. Matrace a Čarodějky. Mladou čarodějnici Saxanu, létající Dívku na koštěti si zahrála i zazpívala o něco později ve stejnojmenném filmu scenáristy Miloše Macourka a režiséra Václava Vorlíčka. V roce 1975 si zahrála s Waldemarem Matuškou a Jiřím Hrzánem v malém televizním muzikálu „Láska malovaná“. Jako herečka se objevila i v několika dalších televizních pořadech Slovenské televize. Například v původní trilogii „Nepokojná láska“ z roku 1975, kde hrála vesnickou dívku Evu Daňovou, sestru – dvojče Sylvii Turbové a jejich otce hrál vynikající Július Pántik. Pro velké divácké ohlasy té doby a na přání televizních diváků se dotáčely po čtyřech letech další dva díly, které byly odvysílány v roce 1979 a tak z toho vznikl krásný pětidílný seriál. Později, v roce 1981, si opět na Slovensku Petra Černocká zahrála, tentokrát hlavní roli v televizním filmu „Otec“. V roce 2011 se vrátila na filmové plátno ve snímku Saxána a Lexikon kouzel režiséra Václava Vorlíčka. V roce 2015 si zahrála další velkou roli – starostku Helenu, v úspěšném filmu „Andílek na nervy“.

Coby zpěvačka pak dlouhá léta vystupovala se skupinou Kardinálové Zdeňka Merty. V současné době vystupuje s manželem Jiřím Pracným.[3] Od ledna 2014 se stala moderátorkou pořadu Dvanáct ve dvanáct na Dvojce Českého rozhlasu. Její dcera Barbora Vaculíková je také zpěvačkou působící ve skupině Yellow Sisters.

V roce 1999 získala Zlatou desku od Supraphonu za píseň Saxana.

V roce 2019 vyšla při příležitosti životního jubilea její kniha – životní fotostory s