Předprodej byl ukončen

Michal Šindelář " Můj táta dědek "
KONCERT / Hudba – Pop

Michal Šindelář " Můj táta dědek "

sobota 15.7.2023 od 19:30
Letní areál U Letců, Hradec Králové

O akci

Michal Gerald Šindelář

Michal se narodil 14. července 1982 v Praze na Vinohradech manželům Jiřímu Šindelářovi (baskytarista skupiny Katapult) a Lence Šindelářové (Banjo band Ivana Mládka). Své první bicí dostal darem ve třech letech od "zpívajícího bubeníka" Víti Vávry. V první třídě začal navštěvovat lidovou školu umění, obor klavír, což mu vydrželo "až" do páté třídy. V roce 1993 nastupuje do první kapely Invetura, ale záhy se stěhuje do Plzně a skupinu v roce 1994 opouští. V červnu roku 1996 hraje se skupinou Katapult na Noci plné hvězd skladby Chodníkový blues a Hlupák váhá. Od září stejného roku jezdí Katapult ve čtyřech, s Michalem na druhou bicí soupravu. Koncem roku 1997 onemocní Tolja Kohout a Michal nastupuje na místo hlavního bubeníka Katapultu. Během následujících šesti let s ním natočí studiovou desku Konec srandy a živák Zlatá deska 25 let, odehraje kolem 400 koncertů a zúčastní se desítek televizních pořadů. V roce 2004 vychází sólové album Padaly hvězdy (na kterém se podílí i Tolja Kohout a Jiří Šindelář) a vzniká problém, který končí výpovědí ze skupiny Katapult (po 12-ti letech, čtyři jako technik a osm jako bubeník). V říjnu 2004 se stává Michal bubeníkem skupiny Semtex a odehrává několik koncertů se svojí skupinou MSP (kde hraje na kytaru a zpívá).

 

V následujícím roce zakládá s Lukášem Martinkem společnost Absolute music s.r.o.- nahrávací studio a vydavatelství. V roce 2008 nastupuje do kapely B.A.M. Na únor roku 2009 je naplánované nahráváni sólové desky Jiřího Šindeláře a na jaro mini-turné, bohužel osud, okolnosti a zdravotni stav to neumožní. 5. ledna končí definitivně Katapult a odchází nejen geniální basista, zpěvák, spoluhráč, legenda, ale hlavně ten nejlepší táta. Rok 2009 skončil podobně jako začal, ale v jeho průběhu Michal odehrál se svým triem (Martin Jančík - basová kytara, David Švandrlík - bicí) rekordní počet koncertů a začal konečně pracovat na novém studiovém albu.

 

Rok 2010 je ve znamení akustických koncertů. Vznik dua "Michal Šindelář a Martin Juha", koncert v kostele sv. Štěpána v Mýtě u Rokycan, živé CD "FTB v Mýtě", turné se skupinou Fleret. To vše vede k odchodu obou ze skupiny "B.AM." i ke změná v sestavě "Michal Šindelář Trio". Na konci listopadu přijímá Michal nabídku a nastupuje do skupiny "X-cover" (skupina složená převážně z bývalých členů "B.A.M." doplněná o baskytaristu Martina Jančíka a hrající převzaté zahraniční hity, kde se Michal alternuje na pozici bubeníka).

 

V roce 2013 vychází po téměř 9 letech další studiové sólové album s názvem "Kolem dokola", spřádají se koncertní plány a vytváří se nový koncertní program, s nímž během celého roku "Michal Šindelář Trio" objíždí celou republiku.

Více informací

Kapely

Michal Šindelář Trio 

Skupina "Michal Šindelář Trio" (dříve MSP) vznikla v roce 2000 jako vedlejší projekt bubeníka skupiny Katapult (1996 - 2004) - Michala Šindeláře. Michal se v rámci tohoto hudebního uskupení věnuje netradičně hraní na kytaru, dále zpěvu a psaní autorských skladeb (Hořely, padaly, hvědy, Já pravdu mám, Hledám ráj, Feedback atd.). Obklopil se řadou skvělých muzikantů (viz Historie) a doplnil repertoár o několik zahraničních skladeb populárních skupin (The Rolling Stones,The Police, Alice Cooper apod.). Od roku 2009 zařazuje do repertoáru několik hitů skupiny Katapult (Jen jednou dostat šanci, Miluju severní nebe, Já nesnídám sám, Až a další). 

Zájem publika, pořadatelů a zejména obrovské nasazení a energie jednotivých členů současné sestavy (Michal - kytara, zpěv, Martin Juha- basová kytara, zpěv, Michal Pošvář - bicí nástroje, zpěv) způsobily, že se z "Tria" stala úspěšná kapela, která účinkuje v různých koutech České a Slovenské republiky, vydává desky a táhne dál rodinnou rock and rollovou tradici.

Michal Šindelář a Martin Juha 

Již první koncert v roce 2010 ve strakonickém "Hradním sklípku" předvedl, že se dá hrát rock and roll i na dvě akustické kytary a že je toto netradiční nástrojové obsazení publikem velmi kladně přijímáno. Stejná energie a náboj jako v "Triu" - jen se zvukem akustických kytar. Podobný repertoár, který někdy zabloudí do nečekaných končin různých žánrů. A snad právě proto je každý koncert jedinečný, a to nejen díky odlišnému playlistu, který zpravidla vzniká až na jevišti, někdy nečekaným nástrojů, ale především atmosféře. 

Během prvního turné se brzy uchytla "škatulka", kterou Michal s Martinem rádi a hrdě používají a která sama o sobě hovoří za vše: ACOUSTIC and ROLL!

 

Historie

  • 2013

    V únoru vychází album "Kolem dokola".

  • 2011

    Složení skupiny "Michal Šindelář Trio" se na půl roku mění na kvartet a to v této sestavě: Michal - kytara, zpěv, Martin Juha - kytara, zpěv, Sváťa Němeček - basová kytara a Michal Pošvář - bicí nástroje. 

    V červnu se Martin Juha ujímá basové kytary a skupina dál pokračuje opět jako trio. 

    Během podzimu odehrají Michal s Martinem šňůru přibližně 30 koncertů na podporu CD "FTB v Mýtě". Část koncertů je společná se skupinou Fleret.

  • 2010

    V únoru jede Michal odehrát akustický koncert do strakonického "Hradního sklípku" a jako hosta s sebou bere svého kolegu ze skupiny "B.A.M." - kytaristu a zpěváka Martina Juhu. Večer se vydařil natolik, že mezi oběma vzniká trvalejší spolupráce. Hned druhé společné vystoupení Michala a Martina se uskutečňuje v kostele sv. Štěpána v Mýtě u Rokycan. Na tomto koncertě je pořízen zvukový záznam, díky němuž začátkem následujícího roku vychází CD "FTB v Mýtě".

  • 2009

    MŠ3 - Michal, Martin a David Švandrlík - bicí nástroje - do programu zařazeno několik skladeb skupiny Katapult

    prosinec - přichází do kapely Jarda "Monstrum" Minář - bicí nástroje

  • 2007

    3M turné Gaudeamus Igitur (-123 minut, Walda gang, Hewer ...) - Michal - kytara zpev, Martin Jančík - basová kytara, zpěv a Michal "Mirek" Rajtmajer - bicí nástroje

  • 2006

    změna u bicích nástrojů - Roman "Tolja" Krajdl a basové kytary - Martin Jančík

  • 2004

    vydání desky "Padaly hvězdy" (Supraphon a.s.)

  • 2003

    natačení první desky s názvem "11+1" a zároveň vznik kapely MSP v legendarním složení: Standa Staněk (G & B) - kytara, Petr Šťastný (Turbo) - basová kytara, Miloslav Orcígr (Turbo) - klávesové nástroje a David Švandrlík (Ketchup) - bicí nástroje

  • 2000

    červen - Michal ve studiu natáčí společně s Jiřím Šindelářem a Lukášem Martinkem "narozeninový singl" MSP, který obsahuje skladby: Znova, Vedle Tebe (původní název pro Hořely, padaly hvězdy), Nechám Tě spát a My love (anglický text)

    červenec - na narozeninovém večírku vystupuje Michal poprvé sólo se skupinou ve složení Michal - kytara, zpěv, piano, Jiří Šindelář - basová kytara, zpěv, Lukáš Martínek - kytara, Jan Martínek - bicí a Jiří Buřič - perkuse

    září - Michal hraje s tátou písničku Hořely, padaly hvězdy v televizním pořadu "Zlatíčka"

 

Dále je/byl Michal členem těchto skupin: 

 

X-cover

Semtex

Rada Smrada and the gang

Katapult

Karel Kahovec

Další akce pořadatele

Hop Trop " Live 2024 " - 11. května od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Marien - 18. května od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Žalman a spol. - 25. května od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Fleret j.h. Zuzana Šuláková - 1. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Šláger Paráda - 2. června od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

František Nedvěd ml. se skupinou - 8. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Robert Křesťan & Druhá Tráva - 15. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Veselá Trojka Pavla Kršky " Šlágr TV " - 16. června od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

KAMELOT Roman Horký - 29. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Antikvartet j.h. Epydemye - 13. července od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Duo Jamaha - 14. července od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

TAXMENI " Military Country " - 20. července od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Black Band SK - 28. července od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

KEKS - 3. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

ODYSSEA rock - 24. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

LOKÁLKA 50.let j.h. Pouta - 22. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Michal Šindelář - 17. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

AC/CZ / Top AC/DC Tribute Show - 27. července od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

NADORAZ 2024 - 31. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové